Kirúgták Bolgár Györgyöt a 168 Órától

2018 szeptember 23., vasárnap 4:29
810

A múlt héten szóltak, hogy akkor többet ne írjak. Hogy pontosan miért, azt nem tudom, de valószínűleg most már mindenki igazat mond. Én is csak erre tudok gondolni.”- mondta Bolgár György arról, hogy nem jelenhet meg többé a 168 Órában a Hogy mi van? című rovata, amivel már 9 éve igyekezett megcáfolni a fideszes nyilatkozatokat.

A DK-s Nyugati Fény szerint a kirúgás mögött az állhat, hogy Bolgár György nemrég interjút készített Heisler Andrással, a Mazsihisz elnökével, amiben Heisler keményen kritizálta, hogy a Sorsok Házát a Köves Slomó-féle EMIH-nek adta a kormány. A 168 Órát tulajdonló céget pedig leginkább Köves Slomóval lehet összefüggésbe hozni.

Heisler és Köves között évek óta nagy vita volt a Sorsok Háza miatt. A három éve üresen álló múzeum átadása évek óta húzódott, mert a Mazsihisz nem értett egyet a Schmidt Mária által kidolgozott koncepcióval, amit nemrég a Jad Vasem múzeum könyvtárának igazgatója is kritizált. Az akkor még miniszter Lázár János pedig azt mondta, hogy addig nem nyithat meg a Sorsok Háza, amíg a zsidó szervezetek meg nem egyeznek. De miután Gulyás Gergely átvette Lázár Jánostól az intézményért felelős Miniszterelnökséget, egyből megállapodott Köves Slomóval és Schmidt Máriával, a Mazsihiszt pedig kihagyták az egyeztetésből. Heislerék szerint így nem lesz hiteles a kiállítás.

A DK-s oldal szerint Bolgár Györgyöt azért rúghatták ki, mert a Köves Slomóhoz köthető Brit Média Kft.-nek tulajdona van a 168 Órában és a Klubrádióban. Köves pedig nem örült, hogy ezeken a helyeken is őt bírálják.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt