Itt van még egy vezető, aki szerint az ENSZ-nek nincs joga beleszólni egy ország ügyeibe

Az ENSZ-nek nincs joga beleszólni Mianmar ügyeibe 

- jelentette ki Min Aung Hlaing, az ország hadseregegének vezérkari főnöke, aki először reagált a világszervezet által a rohingya válság ügyében megfogalmazott népirtás vádjára. Nyilatkozatát a hadsereg hivatalos lapja közölte hétfőn. Ebben Min Aung Hlaing hangoztatta, hogy egyetlen országnak, szervezetnek és csoportnak sincs joga beavatkozni a mianmari politikába. 

A nyugat-mianmari Arakán államból 2017 augusztusa óta csaknem 700 ezer rohingya muzulmán menekült át a szomszédos Bangladesbe, miután a hadsereg - saját megfogalmazása szerint - tisztogató műveletekbe kezdett.
Egy ENSZ-vizsgálóbizottság nemrég nyilvánosságra hozott jelentése szerint a mianmari hadsereg „a népirtás szándékával” halomra gyilkolta a kisebbségi rohingyákat, de számos példa volt csoportos nemi erőszakra is. A testület szerint a mianmari hadsereg főparancsnokát és öt másik tábornokát bíróság elé kellene állítani népirtás, emberiesség elleni bűncselekmények és háborús bűnök miatt.

Az ENSZ-misszió kedden felszólította a mianmari civil kormányt: biztosítsa, hogy a hadsereg ne szólhasson bele a politikai életbe. A világszervezet jelentéstevői beszámolójukban azt javasolták, hogy ennek érdekében vizsgálják felül a délkelet-ázsiai ország alkotmányát is. 

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.