A kormánynak nem gyanús, hogy a MÁV elnöke Mészáros Lőrinc kipróbált üzlettársával jár hajózni az Adriára

2018 szeptember 25., kedd 21:03
169

A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja.” 

- ennyit válaszolt a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztálya az RTL Klub Híradójának arra a kérdésre, nem fura-e, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, együtt hajózott az Adrián az útépítési megbízásokat sorra nyerő cég tulajdonosával Szíjj Lászlóval. 

Szíjj cége, a Duna Aszfalt a kormány elsőszámú útépítőjének számít, az előző öt évben egészen elképesztő, 52 milliárdos nyereséget termelt, amiből Szíjj László 31 milliárdot ki is vett osztalékként. Szíjj egyébként Mészáros Lőrinc bejáratott üzlettársának számít. Az Átlátszó szerint Szíjj érdekeltségei csak 2017-ben 606,5 milliárd forint értékben nyertek el állami megbízásokat, és ezeknek 44 százaléka európai uniós támogatás volt.

Ezért is fura, hogy a kormány nem találja gyanúsnak Homoly és Szíjj közös nyaralását. Hétfőn az Átlátszó közölt felvételeket arról, ahogy ugyanazzal a luxusjachttal hajóztak az Adrián, amin korábban Mészáros Lőrinc pihent.

A RTL Híradója Homolya Róbertet is kereste, hogy milyen minőségében utazott a hajón, de nem válaszolt. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt