A kormánynak nem gyanús, hogy a MÁV elnöke Mészáros Lőrinc kipróbált üzlettársával jár hajózni az Adriára

A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja.” 

- ennyit válaszolt a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztálya az RTL Klub Híradójának arra a kérdésre, nem fura-e, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, együtt hajózott az Adrián az útépítési megbízásokat sorra nyerő cég tulajdonosával Szíjj Lászlóval. 

Szíjj cége, a Duna Aszfalt a kormány elsőszámú útépítőjének számít, az előző öt évben egészen elképesztő, 52 milliárdos nyereséget termelt, amiből Szíjj László 31 milliárdot ki is vett osztalékként. Szíjj egyébként Mészáros Lőrinc bejáratott üzlettársának számít. Az Átlátszó szerint Szíjj érdekeltségei csak 2017-ben 606,5 milliárd forint értékben nyertek el állami megbízásokat, és ezeknek 44 százaléka európai uniós támogatás volt.

Ezért is fura, hogy a kormány nem találja gyanúsnak Homoly és Szíjj közös nyaralását. Hétfőn az Átlátszó közölt felvételeket arról, ahogy ugyanazzal a luxusjachttal hajóztak az Adrián, amin korábban Mészáros Lőrinc pihent.

A RTL Híradója Homolya Róbertet is kereste, hogy milyen minőségében utazott a hajón, de nem válaszolt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.