A kormánynak nem gyanús, hogy a MÁV elnöke Mészáros Lőrinc kipróbált üzlettársával jár hajózni az Adriára

A szabadságát mindenki úgy tölti, ahogy akarja.” 

- ennyit válaszolt a MÁV-ot felügyelő miniszter sajtóosztálya az RTL Klub Híradójának arra a kérdésre, nem fura-e, hogy Homolya Róbert MÁV-elnök, aki korábban közlekedéspolitikáért felelős államtitkár volt, együtt hajózott az Adrián az útépítési megbízásokat sorra nyerő cég tulajdonosával Szíjj Lászlóval. 

Szíjj cége, a Duna Aszfalt a kormány elsőszámú útépítőjének számít, az előző öt évben egészen elképesztő, 52 milliárdos nyereséget termelt, amiből Szíjj László 31 milliárdot ki is vett osztalékként. Szíjj egyébként Mészáros Lőrinc bejáratott üzlettársának számít. Az Átlátszó szerint Szíjj érdekeltségei csak 2017-ben 606,5 milliárd forint értékben nyertek el állami megbízásokat, és ezeknek 44 százaléka európai uniós támogatás volt.

Ezért is fura, hogy a kormány nem találja gyanúsnak Homoly és Szíjj közös nyaralását. Hétfőn az Átlátszó közölt felvételeket arról, ahogy ugyanazzal a luxusjachttal hajóztak az Adrián, amin korábban Mészáros Lőrinc pihent.

A RTL Híradója Homolya Róbertet is kereste, hogy milyen minőségében utazott a hajón, de nem válaszolt. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.