Feljelenti Orbánt a Párbeszéd az ajándékba kapott repülőutak miatt

POLITIKA
2018 szeptember 25., 20:32
comments 393

A Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi bizottságában a Orbán Viktor ellen.

A párt szerint a miniszterelnök többszörösen is törvényt sértett, amikor elfogadta, hogy különböző külföldi helyszínekre magángéppel szállítsák olyan szereplők, akik ráadásul a magyar gazdaság meghatározó alakjai és jelentősen függnek a kormányzati megrendelésektől.

Hétfőn az Átlátszó cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor azzal a Bombardier Global 6000-es típusú géppel utazott Bulgáriába a MOL-Vidi vs. Ludogorec BL-meccsre,ami szinte állandóan Budapesten áll készenlétben, többször is leszállította utasait az Adrián cirkáló luxusjachthoz, amin Mészáros Lőrinc is felbukkan, és a gép például éppen a vébédöntő idején Moszkvába repült. A cikk megjelenése után Havasi Bertalan elismerte, hogy az utat Garancsi István a Vidi elnöke és állami pénzekkel kitömött vállalkozó fizette. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.