Elbontották a pécsi ételdobozt, ahol a rászorulóknak lehetett élelmiszert hagyni

Hét éve szereltek fel a pécsi irgalmasrendi kórház kerítésére egy élelmiszereket gyűjtő dobozt, amibe olyan sokat raktak ételt a rászorulóknak, hogy még bővíteni is kellett. Kedden azonban leszerelték. 

Az ételdoboz ötlete Pio atyától származott, és most ő döntött a leszerelése mellett is. Az RTL Klub szerint az indokolás az volt, hogy állandó viták, hangoskodás volt a doboz körül, és szemeteltek az étellel. A rendfőnök azt mondta, hogy eltorzult a kezdeményezése, ezért szinte lelkiismereti kötelessége, hogy szüntesse meg, illetve módosítson egy nagyot rajta, és más megoldást keressen. Szerinte nem kell doboz ahhoz, hogy az emberek a saját ismerősi körükben élő szegényeknek adjanak a feleslegessé vált ételekből, „az élelmiszeripari maradékot” pedig a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek tudják hatékonyan szétosztani. 

Az RTL Klub felidézte, hogy a pécsi mintájára több városban is létrehoztak ételdobozokat, ezek váltakozó sikerrel működtek. Szegeden nemrég bontották el, mert azt szemetesnek használták az emberek. Győrben viszont működik kettő is. A Re-formáló Egyesület például 37-et működtet

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.