Elbontották a pécsi ételdobozt, ahol a rászorulóknak lehetett élelmiszert hagyni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hét éve szereltek fel a pécsi irgalmasrendi kórház kerítésére egy élelmiszereket gyűjtő dobozt, amibe olyan sokat raktak ételt a rászorulóknak, hogy még bővíteni is kellett. Kedden azonban leszerelték. 

Az ételdoboz ötlete Pio atyától származott, és most ő döntött a leszerelése mellett is. Az RTL Klub szerint az indokolás az volt, hogy állandó viták, hangoskodás volt a doboz körül, és szemeteltek az étellel. A rendfőnök azt mondta, hogy eltorzult a kezdeményezése, ezért szinte lelkiismereti kötelessége, hogy szüntesse meg, illetve módosítson egy nagyot rajta, és más megoldást keressen. Szerinte nem kell doboz ahhoz, hogy az emberek a saját ismerősi körükben élő szegényeknek adjanak a feleslegessé vált ételekből, „az élelmiszeripari maradékot” pedig a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek tudják hatékonyan szétosztani. 

Az RTL Klub felidézte, hogy a pécsi mintájára több városban is létrehoztak ételdobozokat, ezek váltakozó sikerrel működtek. Szegeden nemrég bontották el, mert azt szemetesnek használták az emberek. Győrben viszont működik kettő is. A Re-formáló Egyesület például 37-et működtet

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.