Polt Péter szerint nem történt bűncselekmény a csornai napelemgyár ügyében, amire felvettek EU-s és állami támogatást, eximbankos hitelt, és mégsem gyárt

bűnügy
2018 szeptember 26., 13:48
comments 287

Polt Péter legfőbb ügyész a DK-s Vadai Ágnes írásbeli kérdésére válaszolta azt, hogy:

„A nyomozó hatóság a nyomozás során a beruházás finanszírozására juttatott pályázati támogatás, EXIM Bank hitel és egyedi kormánydöntés alapján juttatott támogatás kifizetését és felhasználását vizsgálta. A nyomozó hatóság a nyomozást a Be. 190.§ (1) bekezdés a) pontjában foglalt okból – bűncselekmény hiányában – 2018. február 2. napján megszüntette.”

Vagyis a hatóság szerint nem történt bűncselekmény a csornai napelemgyár ügyében. Ez volt az, amire felvettek EU-s és állami támogatást, eximbankos hitelt, és mégsem gyárt. Pedig a csornai Áder János államfő rakta le az alapkövet, és az üzemben lassan 3 éve termelni kellene, de a 2 milliárdos uniós támogatás és 7 milliárdos állami hitel ellenére még egyetlen napelem sem készült el.

Több hónap előzetes vizsgálat után az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF úgy döntött, hogy komolyabb eljárás keretében ellenőrzi a projektet és a pénz sorsát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.