Visszaadja a Michelin-csillagot egy wales-i étterem, mert a tulajok inkább a családjukra koncentrálnának

Egy wales-i faluban, az 1200 fős Montgomery-ben működik a The Checkers nevű hotel és az étterme. 2011-ben szereztek Michelin-csillagot, amelyet azóta minden évben kiérdemeltek. Egészen mostanáig: a tulajdonosok bejelentették, hogy a 2019-es kalauzba már nem szeretnének bekerülni, vagyis lemondanak a csillagról, hiába ítélték meg nekik.

A hely tulajdonosa és üzemeltetője egy testvérpár, Kathryn és Sarah Francis, illetve utóbbi párja, Stephane Borie. „Öröm volt megszerezni a csillagot. Nagyon jót tett az üzletnek, és nagyszerű volt a falunak. De most szeretnénk új irányba vinni az üzletet, és a családunkat helyezni előtérbe” - mondta Sarah Francis.

Terveik szerint Stephane Borie, aki Sarah három gyermekének apja és a főszakács is, privát ügyfeleknek fog főzni, de néha azért beugrik a családi étterembe is, amelyet a testvérpár kissé más profillal nyit újra novemberben: 

csak reggelit és ebédet szolgálnak fel, és így az estéket a gyerekeikkel tölthetik.

A Checkers lépésének voltak előképei: januárban Sebastian Bras, a dél-franciaországi Le Suquet nevű étterem vezetője volt az első, akinek a Michelin engedélyezte, hogy levesse csillagjait és kiiratkozzon a világhírű útimagazin ajánlójából. Bras bevallotta, hogy a döntés előtt többször gondolt Bernard Loiseau francia sztárséfre, aki többek szerint annyir szorongott a harmadik csillag elveszítésétől, hogy 2003-ban ezért lett öngyilkos. 

Nemrég pedig Marco Pierre White sztárséf tagadta meg, hogy a Michelin-kalauzt ellenőrei belépjenek az új szingapúri éttermébe. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.