Mindannyiunk közös sikere: a jelenleginél jobb elektromos autót kap az önkormányzattól az I. kerület fideszes polgármestere

2018 szeptember 27., csütörtök 4:44
79

Nagy Gábor Tamásnak, az I. kerület fideszes polgármesterének igazi pasához méltó élete van, annyit törődik vele az általa vezetett önkormányzat.

  • Bérbe adnak neki egy 71 négyzetméteres lakást havi 81 ezerért a Várban,
  • a volt felesége is egy 158 négyzetméteres állami lakást bérel havi 80 ezerért,
  • a szülei is kedvezményesen bérelt önkormányzati lakásban laknak,
  • ráadásul két autót is szerzett neki az önkormányzat, még ha a Várban bérelt lakása sétatávolságra van is az önkormányzat épületétől.

Ezért cserébe Nagy Gábor Tamás szórja is rendesen a nagy értékű önkormányzati bérlakásokat a Fidesz körüli csókosoknak, de ezt az I. kerületben nem herdálásnak hívják, hanem közösségi értékmegőrzésnek.

Matolcsy György, Palkovics László és Nagy Gábor Tamás egy I. kerületi ünnepségen Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Nos, a jó hír, hogy Nagy Gábor Tamás új elektromos autót kap az önkormányzattól. Most egy elektromos Nissan Leaf és egy hibrid Lexus áll a polgármester rendelkezésére, előbbit a városban használja (miután a főváros épp Nagy Gábor Tamás előterjesztésére ingyenessé tette az elektromos autók parkolását), a Lexust pedig elvileg azért vásárolta az önkormányzat, hogy a polgármester (és az önkormányzat szerint más vezetők is) nagyobb távokat is megtehessen, például amikor testvérvárosokba utazik.

Ehhez képest most a kerületi költségvetés Nagy Gábor Tamás által beterjesztett módosításában pont az áll, hogy a Nissan helyett egy korszerűbb, nagyobb hatóerejű akkumulátorral felszerelt gépjárművet kellene vásárolni. Az tehát nem látszik, hogy így akkor mégis minek van a Lexus.

Veres Dávid, a budavári önkormányzat független képviselője a 24.hu-nak nyilatkozva arcpirítónak nevezte az újabb autóvásárlást, mert amíg Nagy Gábor Tamás új autóra válthat, addig az észak-budai tűzoltóknak csak egy 12 éves Mercedes tűzoltóautó jutott, ami a katasztrófavédelmi beszámoló szerint ráadásul műszakilag megbízhatatlan. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt