Szél Bernadett beperli Sallai Róbert Benedeket

politika
2018 október 01., 16:17
link Forrás

Szél Bernadett hétfőn jelentette be, hogy kilép az LMP-ből, a döntés utáni első interjúját pedig az ATV-nek adta.

Azzal kezdte: akik figyelik a politikát, sejthették, hogy ilyen irányba mennek a dolgok, és egy ideje érezhető volt a nyilatkozatain, hogy eltértek az LMP központi irányvonalától.

Szerinte semmi nem indokolja azt az önpusztítást, ami az LMP-ben elkezdődött a választás óta. Az úton, amin a párt jár, már nem tudott velük tartani. Szél szerint felbomlott a konzervatív, a liberális és a baloldali politika egyensúlya a pártban, és az utóbbi időben már problémák voltak azzal, ha olyan megnyilvánulása volt, ami inkább baloldali, vagy liberális volt. (Rónai Egon előtte többször is megkérdezte, hogy jobbra tolódik-e az LMP.) 

Szél szerint az utóbbi hónapokban politikai bunkósbotnak használták az LMP etikai bizottságát, és elmondta azt is: vezetési válság van a pártban. 

Ki mozgatja ezt a sok, egy irányba mutató szálat? - tette fel a kérdést Rónai Egon, mire Szél azt mondta:

Vannak feltételezéseim, hogy mi történik az LMP-ben.

Sallai Róbert Benedeket beperli, mert bűncselekményekkel, hűtlen kezeléssel vádolta meg. (Sallai szerint Szél ráadásul „olyan fodrászszámlákat és ruhaszámlákat produkált, amelyek túlmutatnak az LMP lehetőségein”- Szél erre azt mondta, hogy ez a zrika még belefér, de a hűtlen kezelés vádja nem.)

Arra a kérdésre, hogy alapít-e új pártot, azt mondta, egyelőre kiheveri azt, ami az elmúlt hónapokban történt, de fontos az, hogy„ azok az emberek, akik azonos értékeket vallanak, megtalálják egymást”. Szerinte a Sargentini-jelentés elfogadása, illetve el nem fogadása világosan megmutatta, kik vallanak azonos értékeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.