Lemondott a Lapcom vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc lenyelheti Andy Vajna újságjait is

Kedden közleményben jelentették be, hogy saját elhatározásából távozik, sőt Magyarországról is elköltözik Andreas Merz, a Lapcom vezérigazgatója. Ez a 2017. októbere óta Andy Vajna tulajdonában lévő médiacég adja ki

  • a Bors című bulvár napilapot
  • a Kisalföldet, ami nemcsak a legnagyobb példányszámú megyei lap az országban, hanem általában véve a legnagyobb nyomtatott politikai napilap
  • és a Délmagyarországot, ami a legrégebbi és talán legjobb megyei lap

A nyomtatott média kormányzati elfoglalásától teljesen függetlenül régóta a Kisalföld és Délmagyaroszág voltak a legjobb minőségű, leginkább újságszerű megyei lapok.

Bár Merz a 444 megkeresésére semmit sem kívánt nyilatkozni, más forrásból úgy tudjuk, hogy a vezérigazgató - aki azután is a pozíciójában maradhatott, hogy a fideszes Andy Vajna oligarcha tavaly megvette a kiadót - az elmúlt napokban már több, a kiadó lapjainál dolgozó szerkesztőt figyelmeztetett arra, hogy távozni fog, mert “jön Mészáros Lőrinc”. Vagyis az ismert miniszterelnökközeli százmilliárdos meg fogja venni a Lapcomot Andy Vajnától. Miután a hírek szerint Mészáros tárgyal a Népszabadság bezáratásában főszerepet játszó osztrák Heinrich Pecina tulajdonában lévő Inform Média Kft. három lapjáról is, így akár már idén az összes megyei lap a kezébe kerülhet. Merz, amikor hétfőn kerestem ebben az ügyben, határozottan cáfolta, hogy kirúgták volna, arra a kérdésre pedig, hogy más formában, de távozik-e, egyáltalán nem válaszolt. Egy napra erre jött a közlemény.

Merz utódja a Lapcom élén Kovács Tibor, a kiadó eddigi HR- és jogi igazgatója.

Ha Mészáros Lőrinc valóban megszerzi a Lapcomot, nagyon sok más mellett az övé lesz az összes megyei napilap.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.