Lemondott a Lapcom vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc lenyelheti Andy Vajna újságjait is

2018 október 2., kedd 15:47
237

Kedden közleményben jelentették be, hogy saját elhatározásából távozik, sőt Magyarországról is elköltözik Andreas Merz, a Lapcom vezérigazgatója. Ez a 2017. októbere óta Andy Vajna tulajdonában lévő médiacég adja ki

  • a Bors című bulvár napilapot
  • a Kisalföldet, ami nemcsak a legnagyobb példányszámú megyei lap az országban, hanem általában véve a legnagyobb nyomtatott politikai napilap
  • és a Délmagyarországot, ami a legrégebbi és talán legjobb megyei lap

A nyomtatott média kormányzati elfoglalásától teljesen függetlenül régóta a Kisalföld és Délmagyaroszág voltak a legjobb minőségű, leginkább újságszerű megyei lapok.

Bár Merz a 444 megkeresésére semmit sem kívánt nyilatkozni, más forrásból úgy tudjuk, hogy a vezérigazgató - aki azután is a pozíciójában maradhatott, hogy a fideszes Andy Vajna oligarcha tavaly megvette a kiadót - az elmúlt napokban már több, a kiadó lapjainál dolgozó szerkesztőt figyelmeztetett arra, hogy távozni fog, mert “jön Mészáros Lőrinc”. Vagyis az ismert miniszterelnökközeli százmilliárdos meg fogja venni a Lapcomot Andy Vajnától. Miután a hírek szerint Mészáros tárgyal a Népszabadság bezáratásában főszerepet játszó osztrák Heinrich Pecina tulajdonában lévő Inform Média Kft. három lapjáról is, így akár már idén az összes megyei lap a kezébe kerülhet. Merz, amikor hétfőn kerestem ebben az ügyben, határozottan cáfolta, hogy kirúgták volna, arra a kérdésre pedig, hogy más formában, de távozik-e, egyáltalán nem válaszolt. Egy napra erre jött a közlemény.

Merz utódja a Lapcom élén Kovács Tibor, a kiadó eddigi HR- és jogi igazgatója.

Ha Mészáros Lőrinc valóban megszerzi a Lapcomot, nagyon sok más mellett az övé lesz az összes megyei napilap.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt