Csütörtökön két hétre bezár a Déli pályaudvar

2018 október 3., szerda 5:05
62

Október 4-től október 17. éjfélig karbantartás miatt bezárják a Déli pályaudvart. Az üzemszünet alatt a jegypénztár és az ügyfélszolgálat sem üzemel.

Ez jelentősen befolyásolja a vasúti közlekedést, mert a pályaudvar helyét nem egyszerűen a Kelenföldi pályaudvar veszi át. A Déli pályaudvar-Győr vonalon vasárnapi munkarend szerint közlekedő elővárosi gyorsított vonatok például a Keletibe érkeznek és onnan is indulnak. A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon közlekedő vonatok a szakasz korszerűsítési munkái miatt teljesen elkerülik Kelenföldet. Vannak járatok, amik Kőbánya-Kispestről indulnak majd, és van például a Göcsej Intercity, ami Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, onnan viszont a Keletibe érkezik.

A módosított menetrendekről a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpontban tájékozódhatnak, és a MÁV tájékoztatása szerint a menetrendi keresőkben is átvezették a változásokat. A helyzet bonyolultságára tekintettel javasoljuk is, hogy tájékozódjanak indulás előtt.

Azok, akiknek előre váltott menetjegyük a Déli pályaudvarig szól, a kelenföldi vasútállomás jegypénztárában kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt