Csütörtökön két hétre bezár a Déli pályaudvar

Október 4-től október 17. éjfélig karbantartás miatt bezárják a Déli pályaudvart. Az üzemszünet alatt a jegypénztár és az ügyfélszolgálat sem üzemel.

Ez jelentősen befolyásolja a vasúti közlekedést, mert a pályaudvar helyét nem egyszerűen a Kelenföldi pályaudvar veszi át. A Déli pályaudvar-Győr vonalon vasárnapi munkarend szerint közlekedő elővárosi gyorsított vonatok például a Keletibe érkeznek és onnan is indulnak. A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon közlekedő vonatok a szakasz korszerűsítési munkái miatt teljesen elkerülik Kelenföldet. Vannak járatok, amik Kőbánya-Kispestről indulnak majd, és van például a Göcsej Intercity, ami Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, onnan viszont a Keletibe érkezik.

A módosított menetrendekről a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpontban tájékozódhatnak, és a MÁV tájékoztatása szerint a menetrendi keresőkben is átvezették a változásokat. A helyzet bonyolultságára tekintettel javasoljuk is, hogy tájékozódjanak indulás előtt. 

Azok, akiknek előre váltott menetjegyük a Déli pályaudvarig szól, a kelenföldi vasútállomás jegypénztárában kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.