Csütörtökön két hétre bezár a Déli pályaudvar

Október 4-től október 17. éjfélig karbantartás miatt bezárják a Déli pályaudvart. Az üzemszünet alatt a jegypénztár és az ügyfélszolgálat sem üzemel.

Ez jelentősen befolyásolja a vasúti közlekedést, mert a pályaudvar helyét nem egyszerűen a Kelenföldi pályaudvar veszi át. A Déli pályaudvar-Győr vonalon vasárnapi munkarend szerint közlekedő elővárosi gyorsított vonatok például a Keletibe érkeznek és onnan is indulnak. A Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon közlekedő vonatok a szakasz korszerűsítési munkái miatt teljesen elkerülik Kelenföldet. Vannak járatok, amik Kőbánya-Kispestről indulnak majd, és van például a Göcsej Intercity, ami Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, onnan viszont a Keletibe érkezik.

A módosított menetrendekről a MÁV honlapján a vágányzári hírek menüpontban tájékozódhatnak, és a MÁV tájékoztatása szerint a menetrendi keresőkben is átvezették a változásokat. A helyzet bonyolultságára tekintettel javasoljuk is, hogy tájékozódjanak indulás előtt. 

Azok, akiknek előre váltott menetjegyük a Déli pályaudvarig szól, a kelenföldi vasútállomás jegypénztárában kérhetik vissza a fel nem használt viszonylatra eső menetdíjrészt. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.