Putyinnak kicsit elborult az agya: Szkripal egy szemét áruló!

2018 október 3., szerda 14:45
194

Szemétládának és hazaárulónak nevezte szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőt, akit tavasszal Novicsok katonai idegméreggel próbáltak meggyilkolni a délnyugat-angliai Salisburyben - nagyjából az egész nyugati világ szerint Putyin utasítására. (Még a magyar kormány is kiutasított egy orosz „diplomatát” válaszul.) 

„Ami Szkripalékat és a többit illeti, ezt a legújabb kémbotrányt mesterségesen felfújják. Néhány információs forrás azt a gondolatot erőlteti, hogy Szkripal úr majdhogynem jogvédő. Ő egyszerűen kém, hazaáruló” - mondta Putyin az orosz energetikai hét plenáris ülésén. „Egyszerűen söpredék, ennyi.”

London szerint a merényletkísérlettel gyanúsítható két férfi az orosz katonai hírszerzés aktív ügynöke, egyiküket már több módszerrel is azonosították mint a GRU tisztjét. Sőt, állítólag már egy harmadik orosz ügynököt is találtak a brit hatóságok. Moszkva ennek ellenére folyamatosan tagadja, hogy köze lenne a Szkripal-ügyhöz.

A két orosz ügynököt gyilkossággal is gyanúsítják, mert bár Szkripalék túlélték a mérgezést, de egy 44 éves, háromgyermekes nő, Dawn Sturgess, aki véletlenül érintkezett csak a méreggel, meghalt. Putyin erre most így reagált:

„Azt akarják mondani nekem, hogy egy hajléktalant is megmérgeztünk? Hát mi ez a hülyeség?”

(Guardian, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt