Putyinnak kicsit elborult az agya: Szkripal egy szemét áruló!

külföld
2018 október 03., 14:45
comments 194

Szemétládának és hazaárulónak nevezte szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőt, akit tavasszal Novicsok katonai idegméreggel próbáltak meggyilkolni a délnyugat-angliai Salisburyben - nagyjából az egész nyugati világ szerint Putyin utasítására. (Még a magyar kormány is kiutasított egy orosz „diplomatát” válaszul.) 

„Ami Szkripalékat és a többit illeti, ezt a legújabb kémbotrányt mesterségesen felfújják. Néhány információs forrás azt a gondolatot erőlteti, hogy Szkripal úr majdhogynem jogvédő. Ő egyszerűen kém, hazaáruló” - mondta Putyin az orosz energetikai hét plenáris ülésén. „Egyszerűen söpredék, ennyi.”

link Forrás

London szerint a merényletkísérlettel gyanúsítható két férfi az orosz katonai hírszerzés aktív ügynöke, egyiküket már több módszerrel is azonosították mint a GRU tisztjét. Sőt, állítólag már egy harmadik orosz ügynököt is találtak a brit hatóságok. Moszkva ennek ellenére folyamatosan tagadja, hogy köze lenne a Szkripal-ügyhöz.

A két orosz ügynököt gyilkossággal is gyanúsítják, mert bár Szkripalék túlélték a mérgezést, de egy 44 éves, háromgyermekes nő, Dawn Sturgess, aki véletlenül érintkezett csak a méreggel, meghalt. Putyin erre most így reagált:

„Azt akarják mondani nekem, hogy egy hajléktalant is megmérgeztünk? Hát mi ez a hülyeség?”

(Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.