Távozik a botrányoktól kísért Honvédkórház orvos igazgatója

Egészségügy
2018 október 03., 12:03
comments 98

Váratlanul benyújtotta lemondását a Honvédkórházat vezető Tamás Róbert. A Magyar Idők információját megerősítette a Honvédelmi Minisztérium is.

photo_camera Fotó: MTI/Kovács Attila

Arról nem árultak el semmit, hogy miért döntött így Tamás Róbert, csak azt jelentették be, hogy az intézményt megbízott vezetőként Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója veszi át. Tamás Róbert orvosként marad a kórházban. „A Honvédkórházban a magas színvonalú szakmai tevékenység és betegellátás a továbbiakban is biztosított” – közölte a Honvédelmi Minisztérium. Ami azért is optimista hozzáállás, mert azt kinevezett vezetővel sem sikerült száz százalékig garantálni, különösen a sürgősségi centrumban, aminek vezetője, Zacher Gábor augusztus végén távozott, majd levélben figyelmeztette a kórházvezetést, hogy októberre összeomolhat a sürgősségi ellátás. Hiába a Honvédkórház az ország legfelszereltebb kórháza, de a sürgősségin régiek az eszközök, kevés a fizetés még magyar viszonylatban is, így attól lehetett tartani, hogy ha nem rendezik a Honvédkórház sürgősségi osztályának problémáit, az osztályon maradt orvosok maradéka is felmondhat. Végül szeptember eléjén bérduplázást ígértek a Honvédkórház sürgősségi osztályán, és új gépeket vettek.

A hvg szerint két magyarázat kering a kórházon belül Tamás Róbert távozásának okairól. Az egyik, hogy neki kell elvinnie a balhét a sürgősségi osztály szinte működésképtelen helyzetbe jutása miatt. A másik verzió szerint gyanúsan egybeesik a lemondása Nagy Anikó egészségügyi államtitkár távozásával.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.