Ennyi volt, hét év után lekapcsolják Google+-t, mert szinte senki sem használja

Több 444 videó?
Szeretném

A Google hétfőn bejelentette, hogy lekapcsolja a 2011-ben elindított közösségi oldalát, a Google+-t. A szolgáltatás valójában soha nem jelentett igazi veszélyt a nagy konkurenciára, a Facebookra, de hogy mennyire hidegen hagyta a felhasználókat, az sokatmondó:

a cég szerint a Google+-on a munkamenetek 90 százaléka kevesebb mint öt másodpercen át tartott, azaz 10-ből 9 felhasználó valószínűleg csak véletlenül kattintott át az oldalra.

A bejelentést a cég nem sokkal azután tette, hogy kiderült, több százezer felhasználó személyes adata került veszélybe egy biztonsági rés miatt még tavasszal, erről azonban nem számoltak be. Az esetről hétfőn számolt be a Wall Street Journal. A Google szerint a hibát azonnal kijavították.

Most úgy tűnik, inkább lekapcsolják az egész szolgáltatást, mintsem hogy biztonságosabbá tegyék. A lekapcsolás azonban csak az átlagfelhasználókat érinti, az üzleti felhasználókat a cég megtartaná, és átpozícionálná az egész Google+-t egyfajta cégen belüli kommunikációs rendszerré. (Engadget)