Ennyi volt, hét év után lekapcsolják Google+-t, mert szinte senki sem használja

A Google hétfőn bejelentette, hogy lekapcsolja a 2011-ben elindított közösségi oldalát, a Google+-t. A szolgáltatás valójában soha nem jelentett igazi veszélyt a nagy konkurenciára, a Facebookra, de hogy mennyire hidegen hagyta a felhasználókat, az sokatmondó:

a cég szerint a Google+-on a munkamenetek 90 százaléka kevesebb mint öt másodpercen át tartott, azaz 10-ből 9 felhasználó valószínűleg csak véletlenül kattintott át az oldalra.

A bejelentést a cég nem sokkal azután tette, hogy kiderült, több százezer felhasználó személyes adata került veszélybe egy biztonsági rés miatt még tavasszal, erről azonban nem számoltak be. Az esetről hétfőn számolt be a Wall Street Journal. A Google szerint a hibát azonnal kijavították.

Most úgy tűnik, inkább lekapcsolják az egész szolgáltatást, mintsem hogy biztonságosabbá tegyék. A lekapcsolás azonban csak az átlagfelhasználókat érinti, az üzleti felhasználókat a cég megtartaná, és átpozícionálná az egész Google+-t egyfajta cégen belüli kommunikációs rendszerré. (Engadget)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.