Kanye West, akarom mondani Ye törölte magát az Instáról és a Twitterről

2018 október 8., hétfő 4:30
67

Kanye West, vagy ahogy most éppen nevezi magát, Ye, szombatra törölte magát az Instagramról és a Twitterről. A két fiókját tumultuózus hét után törölte:

az elmúlt napokat azzal töltötte, hogy megpróbálja elmagyarázni, miért akarja eltörölni az amerikai alkotmány 13. kiegészítését.

Ezt a kiegészítést 1864-ben, még a polgárháború alatt fogadta el az amerikai törvényhozás, és 1865-ben emelkedett jogerőre. A rabszolgaság eltörléséről szól. Westnek az elmúlt napokban nem sikerült megvilágosítania, hogy miért is akarja eltörölni a kiegészítést. Sőt, igazából még azt sem sikerült egyértelművé tennie, hogy egyáltalán tudja-e, miről beszél. Idővel eltörlés helyett a kiegészítés kiegészítését javasolta, de azt nem árulta el, hogy mivel is kéne kiegészíteni.

Majd azt fejtegette, hogy az alapító atyák mind fehérek voltak, bár ennek nem sok köze van az alkotmány elfogadása után majd nyolcvan évvel született alkotmánykiegészítéshez. Végül valami olyasmit fejtegetett, hogy a feketékről szóló alkotmánykiegészítést feketéknek kellene írnia. West amúgy korábban arról beszélt, hogy a rabszolgaság szerinte választás kérdése volt.

Talán ezért is válaszolta a színész Chris Evans Westnek a Twitteren, hogy "[n]incs őrjítőbb annál, mint olyannal vitázni, aki nem ismeri a történelmet, nem olvas könyveket, és a rövidlátását erénynek próbálja beállítani". (Via Vulture)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt