Juncker Theresa Mayt gúnyoló táncmozdulata állítólag nem Theresa Mayt gúnyolta

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker hétfőn Brüsszelben beszélt egy rendezvényen, és amikor felment a színpadra, épp megszólalt egy zene a hangszórókból, mire egy pillanatra fura táncmozdulatokba kezdett:

A mozdulatot nagy nevetés fogadta, és gyakorlatilag mindenki biztos volt benne, hogy Juncker mozdulataival Theresa May brit miniszterelnökre utalt, aki a hétvégén hasonló táncmozdulatokkal érkezett meg a brit konzervatív konferenciájának színpadára, miközben az ABBA Dancing Queen című száma szólt: 

Ezért a Juncker mozdulatait lefilmező brit újságíró rá is kérdezett a Bizottságnál, hogy mennyire volt direkt az EB elnökének mozdulata, de az EB szóvivője, Margaritis Schinas azt mondta, hogy a táncmozdulat nem irányult senki ellen, és pusztán egy improvizáció volt. A válasz komolyan vehetőségén az sem segített, hogy Schinas reakcióként bedobott még egy ismert ABBA sort is, mely szerint dalok vagy egy tánc nélkül ugyan mit érne az élet. ("without a song or a dance what would our life be?”) Majd hozzátette, hogy nagy tisztelet illeti meg Theresa Mayt, amiért ezt az elvet többször is nyilvánvalóvá tette. (Politico)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.