Az AfD elindított egy weboldalt, amin diákok jelenthetik a tanáraikat, ha azok kritizálják a pártot

2018 október 12., péntek 7:39
133

A radikális-populista német bevándorlásellenes párt, a Budestag harmadik legnagyobb frakciójával rendelkező AfD létrehozott egy weboldalt, amin iskolások jelenthetik a tanáraikat, akik elfogultak a párttal szemben. Az oldal Hamburgban már működik, most terjesztik ki a működést Baden-Württembergre, és további 8 német tartományban indítanának ugyanilyen kezdeményezést.

A párt kritikusai elítélték az ötletet, mondván az a náci időket és a kelet-német megfigyelőállamot idézi, és hogy az AfD nem érti a demokrácia lényegét, ha tanárok név szerinti feljelentgetésére épít platformot. A párt azzal védekezett, hogy igyekeznek elkerülni a súlytalan feljelentgetést, a feljelentő diákoktól ugyanis bizonyítékokat is várnak arra vonatkozóan, hogy a tanár kritikus vagy ellenséges az AfD-vel.

A párt az így összegyűjtött dokumentumokat a tanárok elleni hivatalos panaszokhoz használná fel, szerintük ugyanis sok német tanár ellenséges velük, ezzel pedig megsértik a német oktatási törvényt, miszerint a tanár nem erőszakolhatja rá eszméit a diákokra, hanem abban kell segítenie őket, hogy a saját világnézetüket kedvük szerint alakíthassák ki. (Financial Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt