Az AfD elindított egy weboldalt, amin diákok jelenthetik a tanáraikat, ha azok kritizálják a pártot

A radikális-populista német bevándorlásellenes párt, a Budestag harmadik legnagyobb frakciójával rendelkező AfD létrehozott egy weboldalt, amin iskolások jelenthetik a tanáraikat, akik elfogultak a párttal szemben. Az oldal Hamburgban már működik, most terjesztik ki a működést Baden-Württembergre, és további 8 német tartományban indítanának ugyanilyen kezdeményezést.

A párt kritikusai elítélték az ötletet, mondván az a náci időket és a kelet-német megfigyelőállamot idézi, és hogy az AfD nem érti a demokrácia lényegét, ha tanárok név szerinti feljelentgetésére épít platformot. A párt azzal védekezett, hogy igyekeznek elkerülni a súlytalan feljelentgetést, a feljelentő diákoktól ugyanis bizonyítékokat is várnak arra vonatkozóan, hogy a tanár kritikus vagy ellenséges az AfD-vel.

A párt az így összegyűjtött dokumentumokat a tanárok elleni hivatalos panaszokhoz használná fel, szerintük ugyanis sok német tanár ellenséges velük, ezzel pedig megsértik a német oktatási törvényt, miszerint a tanár nem erőszakolhatja rá eszméit a diákokra, hanem abban kell segítenie őket, hogy a saját világnézetüket kedvük szerint alakíthassák ki. (Financial Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.