Nurmagomedov kihívta Mayweathert, McGregor összeomlott

sport
2018 október 14., 13:10
comments 94

„A dzsungelnek csak egy királya lehet” 

- üzente az orosz MMA-harcos Habib Nurmagomedov az amerikai Floyd Mayweather bokszistennek az Instagrammon, nyolc nappal azután, hogy négy menetben elintézte az ír Conor McGregort. 

Habib Nurmagomedov és az UFC könnyűsúlyú vilábajnoki címért járó öv
photo_camera Habib Nurmagomedov és az UFC könnyűsúlyú vilábajnoki címért járó öv Fotó: VASILY MAXIMOV/AFP

A múlt heti harc arról maradt emlékezetes, hogy a ketrecben aratott győzelem után Nurmagomedov az ellenfél stábjára is rátámadt, a meccs pedig tömegbalhéval ért véget. 

A 30 éves orosz győzelmével 27-0-ra alakította saját rekordját, Mayweather pedig idáig 50-ből 50-et nyert, a legutóbbit TKO-val épp McGregor ellen 2017 augusztusában, a Las Vegas-i  T-Mobile Arénában. McGregornak akkor az volt az első bokszmeccse, és Nurmagomedov is Mayweather ellen mutatkozna be bokszolóként. 

Előre kitalált és megkonstruált balhéról van szó természetesen, amit mutat, hogy a Mayweather Promotionst vezető Leonard Ellerbe Instagramján jött le a videó, amin a dagesztáni harcos kihívja az amerikait:

link Forrás

Nurmagomedov azzal próbálja felpiszkálni Mayweathert, hogy vele ellentétben ki is ütötte McGregort, úgyhogy igazából ő a király, de azért hajlandó megvívni vele a dicsőségért. 

Mayweather nem bunyózott a McGregor-meccs óta, de azt már bejelentette, hogy Manny Pacquiao ellen hamarosan ismét ringbe száll. 

Floyd Mayweather
photo_camera Floyd Mayweather Fotó: Christian Petersen/AFP

Közben az Independent arról ír, hogy McGregort edzője, John Kavanagh szerint nagyon megviselte a vereség, elvonult, nem nagyon kommunikál a környezetével. 

Kavanagh szerint még egy-két hét biztos kell, hogy lehiggadjon és közösen értékelni tudják a meccset, ami váratlanul rövid és egyoldalú küzdelmet hozott. (BBC / Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.