Természetes szövetségesként tekint Orbánra a német szélsőjobb pártja

2018 október 14., vasárnap 18:45
185
AfD-s transzparens: Mi vagyunk a nép Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Az azonnali.hu rövid interjút készített Münchenben a radikális-bevándorlásellenes Alternative für Deutschland egyik parlamenti képviselőjével, Gerold Ottennel, aki arról beszélt, hogy nagyon szeretnének együttműködni Orbán Viktorral és a Fidesszel. Otten azt mondta a lapnak, hogy Orbán „az AfD természetes szövetségese.“ 

A német politikus azt elismerte, hogy nincs még formális kapcsolat a felek között, viszont az informális kapcsolatfelvétel már megtörtént. 

Otten azt mondta még, hogy néhány napja hallgatott egy magyar államtitkárt Berlinben, aki szívéből beszélt, de nem tudta nevesíteni az illetőt. Alighanem Varga Judit uniós ügyekért felelős államtitkár lehetett az, aki hét elején járt a német fővárosban és adta elő a magyar kormány migrációs álláspontját. 

Közben a CSU-t vezető Horst Seehofer, Orbán Viktor egy másik természetes szövetségese, megtartotta első sajtótájékoztatóját azután, hogy pártja (végül) mindössze 37 százalékos eredményt ért el, és ezzel elveszítette abszolút többségét a tartományi gyűlésben. 

Az elnök azt mondta, nem mond le, keresik viszont az ideális partnert a kormányzáshoz. Egyetlen pártot zárt ki lehetséges partnerként, Orbán másik természetes szövetségesét, az AfD-t. Seehofer korábban egyenesen az állam ellenfelének nevezte a radikális pártot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt