Természetes szövetségesként tekint Orbánra a német szélsőjobb pártja

AfD-s transzparens: Mi vagyunk a népFotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Az azonnali.hu rövid interjút készített Münchenben a radikális-bevándorlásellenes Alternative für Deutschland egyik parlamenti képviselőjével, Gerold Ottennel, aki arról beszélt, hogy nagyon szeretnének együttműködni Orbán Viktorral és a Fidesszel. Otten azt mondta a lapnak, hogy Orbán „az AfD természetes szövetségese.“ 

A német politikus azt elismerte, hogy nincs még formális kapcsolat a felek között, viszont az informális kapcsolatfelvétel már megtörtént. 

Otten azt mondta még, hogy néhány napja hallgatott egy magyar államtitkárt Berlinben, aki szívéből beszélt, de nem tudta nevesíteni az illetőt. Alighanem Varga Judit uniós ügyekért felelős államtitkár lehetett az, aki hét elején járt a német fővárosban és adta elő a magyar kormány migrációs álláspontját. 

Közben a CSU-t vezető Horst Seehofer, Orbán Viktor egy másik természetes szövetségese, megtartotta első sajtótájékoztatóját azután, hogy pártja (végül) mindössze 37 százalékos eredményt ért el, és ezzel elveszítette abszolút többségét a tartományi gyűlésben. 

Az elnök azt mondta, nem mond le, keresik viszont az ideális partnert a kormányzáshoz. Egyetlen pártot zárt ki lehetséges partnerként, Orbán másik természetes szövetségesét, az AfD-t. Seehofer korábban egyenesen az állam ellenfelének nevezte a radikális pártot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.