A kormány Guy Verhostadtól természetesen egy, a közepén elvágott mondatot rakott az angolul migránsozó videójába

„Ideje felrázni Brüsszelt!” – üzeni a videó, amit szombaton Kovács Zoltán kormányszóvivő osztott meg először, és főleg az egyébként a strasbourgi Európai Parlamentben ülő Guy Verhofstadtot támadja.

A videó annyit állít, hogy sok migráns érkezett Európába 2015 óta, és hogy a kontinensen több száz támadás történt, nőtt a bűnözés, Verhofstadt pedig még több migránst akar betelepíteni. Ennek alátámasztására egy félmondatot vágtak be tőle, ami annyi, hogy „szükségünk van a migrációra”.

Mint kiderült, természetesen megint manipuláció történt, hiszen a teljes mondat úgy hangzik, hogy:

„Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra van szükségünk. Most ennek az ellenkezője van: illegális migráció van és emberkereskedelem folyik.”

Itt a 4 évvel ezelőtt – még bőven a 2015-ös kerítésépítés előtt – feltöltött, teljes videó, amiben a belga politikus, az EP liberális frakciójának vezetője arról beszél, hogy kanadai, amerikai és ausztrál mintára kellene átalakítani a bevándorlási rendszert. (Egyébként a magyar kormány is pozitív példaként szokta emlegetni az ausztrál rendszert.)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.