A kormány Guy Verhostadtól természetesen egy, a közepén elvágott mondatot rakott az angolul migránsozó videójába

POLITIKA
2018 október 15., 08:00
comments 214

„Ideje felrázni Brüsszelt!” – üzeni a videó, amit szombaton Kovács Zoltán kormányszóvivő osztott meg először, és főleg az egyébként a strasbourgi Európai Parlamentben ülő Guy Verhofstadtot támadja.

A videó annyit állít, hogy sok migráns érkezett Európába 2015 óta, és hogy a kontinensen több száz támadás történt, nőtt a bűnözés, Verhofstadt pedig még több migránst akar betelepíteni. Ennek alátámasztására egy félmondatot vágtak be tőle, ami annyi, hogy „szükségünk van a migrációra”.

Mint kiderült, természetesen megint manipuláció történt, hiszen a teljes mondat úgy hangzik, hogy:

„Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra van szükségünk. Most ennek az ellenkezője van: illegális migráció van és emberkereskedelem folyik.”

Itt a 4 évvel ezelőtt – még bőven a 2015-ös kerítésépítés előtt – feltöltött, teljes videó, amiben a belga politikus, az EP liberális frakciójának vezetője arról beszél, hogy kanadai, amerikai és ausztrál mintára kellene átalakítani a bevándorlási rendszert. (Egyébként a magyar kormány is pozitív példaként szokta emlegetni az ausztrál rendszert.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.