Az Amnesty International is az Alkotmánybíróságon támadja a Stop Sorost

jog
2018 október 15., 6:20
comments 35

Az Amnesty International is az AB-n támadta meg (pdf) a Stop Sorosként ismert törvénycsomag Btk.-t érintő módosítását, mondván: az ellentétes az Alaptörvény alkotmányos büntetőjogra, az egyesülési jogra és a szólásszabadságra vonatkozó rendelkezéseivel – írja a hvg.hu.

photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Korábban a Magyar Helsinki Bizottság és a Nyílt Társadalom Alapítványok is megtámadta Stop Sorost az AB-n, illetve Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a törvény miatt. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt