Az Amnesty International is az Alkotmánybíróságon támadja a Stop Sorost

Az Amnesty International is az AB-n támadta meg (pdf) a Stop Sorosként ismert törvénycsomag Btk.-t érintő módosítását, mondván: az ellentétes az Alaptörvény alkotmányos büntetőjogra, az egyesülési jogra és a szólásszabadságra vonatkozó rendelkezéseivel – írja a hvg.hu.

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Korábban a Magyar Helsinki Bizottság és a Nyílt Társadalom Alapítványok is megtámadta Stop Sorost az AB-n, illetve Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított a törvény miatt. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.