20 év börtönt kapott egy 52 éves vietnami környezetvédő aktivista

Egy vietnami bíróság húszéves börtönbüntetésre és további öt évi házi őrizetre ítélt egy környezetvédelmi aktivistát – közölte az ügyvédje csütörtökön.

Le Dinh Luong 52 esztendős vietnami környezetvédelmi aktivistát 2017 júliusában vették őrizetbe „a népi kormány megdöntésére irányuló tevékenység” miatt.

Az ellene folytatott eljárás csütörtökön zárult, és bűnösnek nyilvánították tiltott ellenzéki csoportban való tagság miatt. A Viet Tan nevű csoport célja a saját bevallása szerint az, hogy békés eszközökkel döntse meg a vietnami kommunista államot.

Le Dinh Luong az ítélethirdetésenFotó: Vnews/Youtube

Az elítélt aktivista a korábbiakban tüntetéseken vett rész, amiken az ellen tiltakoztak, ahogyan a kormány egy vegyi balesetet kezelt. 2016 tavaszán Vietnam északi partjainál mérgező szennyvíz okozott halpusztulást.

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet szerint Vietnamban a szabad véleménynyilvánítás, illetve a gyülekezés és egyesülés szabadsága korlátozott. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.