20 év börtönt kapott egy 52 éves vietnami környezetvédő aktivista

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy vietnami bíróság húszéves börtönbüntetésre és további öt évi házi őrizetre ítélt egy környezetvédelmi aktivistát – közölte az ügyvédje csütörtökön.

Le Dinh Luong 52 esztendős vietnami környezetvédelmi aktivistát 2017 júliusában vették őrizetbe „a népi kormány megdöntésére irányuló tevékenység” miatt.

Az ellene folytatott eljárás csütörtökön zárult, és bűnösnek nyilvánították tiltott ellenzéki csoportban való tagság miatt. A Viet Tan nevű csoport célja a saját bevallása szerint az, hogy békés eszközökkel döntse meg a vietnami kommunista államot.

Le Dinh Luong az ítélethirdetésenFotó: Vnews/Youtube

Az elítélt aktivista a korábbiakban tüntetéseken vett rész, amiken az ellen tiltakoztak, ahogyan a kormány egy vegyi balesetet kezelt. 2016 tavaszán Vietnam északi partjainál mérgező szennyvíz okozott halpusztulást.

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet szerint Vietnamban a szabad véleménynyilvánítás, illetve a gyülekezés és egyesülés szabadsága korlátozott. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.