A brit alsóházi képviselő képtelen volt válaszolni, mert nem értette a kérdező glasgow-i akcentusát

nyelv
2018 október 18., 15:31
comments 143

A Skót Nemzeti Párt képviselője, a kelet-glasgow-i David Linden az akadálymentesítésről szeretett volna kérdezni a brit alsóházban. Csakhogy a konzervatív képviselő, Paul Beresford volt miniszter szólt, hogy nem értette a kérdést az akcentus miatt. Linden megismételte, de a hátsó sorban ülő Beresford – aki brit és új-zélandi állampolgár is – azt mondta, hogy így sem érti. Végül (a lancashire-i akcentusú) Lindsay Hoyle alelnök közbenjárásával abban maradtak, hogy majd írásban válaszolja meg a kérdést.

link Forrás

Magyarországon is történt nemrég hasonló, bár ott nem volt szó akcentusról: Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy tartja-e magát korábbi álláspontjához, miszerint Magyarországon nincs korrupció, az első válaszában azt mondta, ha Hadházy tud valamit, tegyen feljelentést, és amikor Hadházy közölte, hogy már tett, a rendőrség vizsgálódik is, majd megismételte a kérdést, akkor Orbán azt mondta, nem értette a kérdést, és kérte, hogy ismételje meg. De mivel már viszontválasz volt a viszontválaszra, a házszabály szerint Hadházynak nem volt lehetősége megismételni a kérdést.

link Forrás

Ez mondjuk kevésbé vicces történet. (Scotsman)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.