A brit alsóházi képviselő képtelen volt válaszolni, mert nem értette a kérdező glasgow-i akcentusát

A Skót Nemzeti Párt képviselője, a kelet-glasgow-i David Linden az akadálymentesítésről szeretett volna kérdezni a brit alsóházban. Csakhogy a konzervatív képviselő, Paul Beresford volt miniszter szólt, hogy nem értette a kérdést az akcentus miatt. Linden megismételte, de a hátsó sorban ülő Beresford – aki brit és új-zélandi állampolgár is – azt mondta, hogy így sem érti. Végül (a lancashire-i akcentusú) Lindsay Hoyle alelnök közbenjárásával abban maradtak, hogy majd írásban válaszolja meg a kérdést.

Magyarországon is történt nemrég hasonló, bár ott nem volt szó akcentusról: Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy tartja-e magát korábbi álláspontjához, miszerint Magyarországon nincs korrupció, az első válaszában azt mondta, ha Hadházy tud valamit, tegyen feljelentést, és amikor Hadházy közölte, hogy már tett, a rendőrség vizsgálódik is, majd megismételte a kérdést, akkor Orbán azt mondta, nem értette a kérdést, és kérte, hogy ismételje meg. De mivel már viszontválasz volt a viszontválaszra, a házszabály szerint Hadházynak nem volt lehetősége megismételni a kérdést.

 Ez mondjuk kevésbé vicces történet. (Scotsman)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.