Azért mondott le a szlovák szövetségi kapitány, mert a játékosai a tiltása ellenére elmentek bulizni

Ján Kozák szlovák szövetségi kapitány a Csehország elleni hazai vereség után lemondott a pozíciójáról, pedig 2020-ig érvényes szerződése volt a Szlovák Labdarúgó Szövetséggel (SFZ).

Ján Kozák a Szlovénia elleni vb-selejtezőn Ljubljanában 2016. október 8-án.Fotó: Jure Makovec/AFP

Négy nappal később Kozák újságíróknak megerősítette: azért távozik, mert a válogatott 7 játékosa (Martin Dúbravka, Norbert Gyömbér, Stanislav Lobotka, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar, Michal Šulla és Vladimír Weiss) a szombati meccs után a szövetségi kapitány utasításai ellenére egy éjszakai klubban szórakozott, megszegve a válogatott belső szabályait.

A Parameter szerint Kozák így mesélt erről:

„A Csehország elleni mérkőzés utáni éjszaka nem tudtam aludni. Kétszer is visszanéztem a mérkőzést. Elindultam, hogy megnézzem, mit csinálnak a fiúk, amikor láttam, hogy kintről jönnek be. Nagy csalódottságot éreztem. Mintha valaki leköpött vagy megpofozott volna. (…) Az első az volt, hogy úgy teszek, mintha nem láttam volna őket. A második, hogy mindegyiküket kirúgom. Megtehetem? Hét játékos, akik közül négyen magas szintet képviselnek. Nem tudtam volna elképzelni a jövőt Weiss, Dúbravka, Škriniar és Lobotka nélkül. Ezért a harmadik megoldás mellett döntöttem, hogy lemondok pozíciómról.”

A szlovák labdarúgó-szövetség a jövő héten kezdi el keresni az utódját. (Parameter)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.