Lázár János szigorítaná a büntető törvénykönyvet az internetes zaklatások miatt

Lázár János kedden a dohányipar mellett a cyberbullying témájában is tartott egy előadást a Brandfestivalon. Elmondta, hogy amióta országosan ismert és megosztó közszereplő, a gyerekei sajnos a saját bőrükön is megtapasztalták a  cyberbullying, az internetes zaklatás jelenségét. Ezekről a támadásokról igyekeznek otthon sokat beszélni.

A dohányzásért és a nemzeti ménesbirtokért felelős biztos az igencsak papírízű előadásában elismerte, hogy mivel az internetes zaklatás egyszerre globális és lokális probléma, hiszen a technológiák multinacionális vállalatokhoz kötődnek, ezért nem lehet csak nemzeti szinten megoldani. Ezért nemzetközi összefogásra és újraszabályozásra van szükség.

Végül Lázár annyit azért beígért, hogy kezdeményezi a büntető törvénykönyv szigorítását. Szerinte ez „visszavezet arra a problémára, hogy egy politikus számára az abszolút szabadságjogok, a szólásszabadság abszolutizmusa vagy pedig éppenséggel az emberi méltóság védelme a fontosabb”. Ez a két alapjog konkurál egymással.

Kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy vizsgálja meg a büntető törvénykönyv szigorítását két esetben:

  • Akit zaklatás miatt ítélnek el, az a mostaninál többet kapjon.
  • Meg kell vizsgálni, hogyan definiálhatóak a  büntető törvénykönyvben az internetes zaklatás különböző elkövetési formái. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.