Trump: Igazi környezetbarát vagyok, és született érzékem van a tudományhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egyszerre vérfagyasztó és szórakoztató az a néhány mondat, amit Donald Trump amerikai elnök az AP hírügynökség beszámolója szerint mondott a klímaváltozásról.

Az ENSZ október elején adott ki egy jelentést a klímaváltozásról, amely szerint

éveink vannak már csak hátra, hogy megmentsük magunknak a bolygót.

Ezzel kapcsolatban az amerikai elnök a CBS 60 Minutes című interjúműsorában pár napja azt mondta, hogy

„azt hiszem, valami történik. Valami változik, aztán majd visszaváltozik.”

Most újra elmélyedt a témában, és az AP szerint arról beszélt, hogy

„a nagybátyám nagyszerű professzor volt az MIT-n, Dr. John Trump. Erről a témáról ugyan nem beszélgettem vele, de született érzékem van a tudományhoz, és azt mondom, hogy a téma [a klímaváltozás] mindkét oldalán vannak tudósok.”

Az elnök azt is mondta, hogy 

„valódi környezetbarát vagyok.”

(Vice)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.