A társulat tizede sem támogatta, mégis Kiss B. Attilát nevezte ki Kásler az Operettszínház élére

Azelőtt, hogy hivatalosan is bejelentette volna az Emmi, Kásler Miklós tárcavezető a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában közölte: 

Kiss B. Attilát nevezte ki az Operettszínház élére. 

A Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes mellett még négyen pályáztak az intézmény vezetésére: egyikük érvénytelen anyagot adott le, Kerényi Miklós Gábor pedig visszavonta pályázatát. A mostani főigazgató, Lőrinczy György, Kiss B. és Szente Vajk volt a végső versenyben. A Népszava korábban arról írt, hogy a társulat szerette volna, hogy Lőrinczy maradjon, a bíráló bizottság mégis

a társulati szavazáson csupán  9,2 százalékot kapott Kiss B.-t ajánlotta Kásler figyelmébe.

A frissen kinevezett igazgató az M5 pénteki Kulturális Híradójában beszélt terveiről.

"Mindennek helyet kívánok adni, ami érték. Olyan műveknek és olyan műfajnak is, amely még nem körvonalazódott, még nem született meg, megrendeljük, létrehozzuk," 

mondta. Hozzátette: ahhoz, hogy a hungarikumnak számító magyar operettek, a dalművek, magas szinten létrehozott musicalek és "a frissen komponáltatott művek magas színvonalon jöjjenek létre, komoly szakmai műhelyekre van szükség, ezeket kívánom megteremteni". Kiss B. be is jelentette, hogy balettigazgatónak nevezi ki a Magyar Idők főmunkatársát, és a HírTV-ben, EchoTV-ben sokat szereplő Apáti Bencét. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.