A társulat tizede sem támogatta, mégis Kiss B. Attilát nevezte ki Kásler az Operettszínház élére

2018 október 19., péntek 17:55

Azelőtt, hogy hivatalosan is bejelentette volna az Emmi, Kásler Miklós tárcavezető a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent interjújában közölte: 

Kiss B. Attilát nevezte ki az Operettszínház élére. 

A Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes mellett még négyen pályáztak az intézmény vezetésére: egyikük érvénytelen anyagot adott le, Kerényi Miklós Gábor pedig visszavonta pályázatát. A mostani főigazgató, Lőrinczy György, Kiss B. és Szente Vajk volt a végső versenyben. A Népszava korábban arról írt, hogy a társulat szerette volna, hogy Lőrinczy maradjon, a bíráló bizottság mégis

a társulati szavazáson csupán  9,2 százalékot kapott Kiss B.-t ajánlotta Kásler figyelmébe.

A frissen kinevezett igazgató az M5 pénteki Kulturális Híradójában beszélt terveiről.

"Mindennek helyet kívánok adni, ami érték. Olyan műveknek és olyan műfajnak is, amely még nem körvonalazódott, még nem született meg, megrendeljük, létrehozzuk," 

mondta. Hozzátette: ahhoz, hogy a hungarikumnak számító magyar operettek, a dalművek, magas szinten létrehozott musicalek és "a frissen komponáltatott művek magas színvonalon jöjjenek létre, komoly szakmai műhelyekre van szükség, ezeket kívánom megteremteni". Kiss B. be is jelentette, hogy balettigazgatónak nevezi ki a Magyar Idők főmunkatársát, és a HírTV-ben, EchoTV-ben sokat szereplő Apáti Bencét.