Lecsapott a kormányhivatal a Hősök terén dolgozó limuzinosokra, volt autó, amit rögtön kitiltottak a forgalomból

Összehangolt ellenőrzést tartott Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztálya más hatóságokkal együtt a Hősök terén október 12-én éjszaka a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűrése és megelőzése érdekében - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A cél az engedély nélküli limuzin szolgáltatást végzők felderítése volt.

A kormányhivatalnak két esetben is el kellett járnia olyan szolgáltatókkal szemben, akik nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel. Ebből egy gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is elvette a hatóság.

Akadt olyan jármű is, amelyiknek az elfogadhatatlan műszaki állapota miatt a kormányhivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.

A szabálytalankodók a több mint 600 000 forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból a hatóság. Egy esetben a menetíró berendezés hiányát is megállapították az ellenőrök.

Emellett több gépjárművezető sem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.

Október elsején az Egyesült Államokban történt súlyos limuzinbaleset: egy másik járművel ütközött, majd lesodródott az útról és egy fának csapódott egy esküvői limuzin New York államban. A jármű tele volt emberekkel, meghalt a 18 utas, és két járókelő is. Később kiderült, hogy a limuzin megbukott a műszaki vizsgán, a sofőrnek pedig nem volt engedélye rá, hogy utasokat szállítson.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.