Lecsapott a kormányhivatal a Hősök terén dolgozó limuzinosokra, volt autó, amit rögtön kitiltottak a forgalomból

közlekedés
2018 október 19., 08:50
comments 140

Összehangolt ellenőrzést tartott Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztálya más hatóságokkal együtt a Hősök terén október 12-én éjszaka a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűrése és megelőzése érdekében - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

A cél az engedély nélküli limuzin szolgáltatást végzők felderítése volt.

A kormányhivatalnak két esetben is el kellett járnia olyan szolgáltatókkal szemben, akik nem rendelkeztek a szükséges engedélyekkel. Ebből egy gépjármű forgalmi engedélyét és rendszámtábláját is elvette a hatóság.

Akadt olyan jármű is, amelyiknek az elfogadhatatlan műszaki állapota miatt a kormányhivatal megtiltotta, hogy tovább közlekedjen a forgalomban.

A szabálytalankodók a több mint 600 000 forintos közigazgatási bírság mellett számíthatnak arra is, hogy a járműveket ideiglenesen kivonja a forgalomból a hatóság. Egy esetben a menetíró berendezés hiányát is megállapították az ellenőrök.

Emellett több gépjárművezető sem rendelkezett a limuzinok vezetésére alkalmas vezetői engedéllyel és szaktanfolyami képesítéssel.

Október elsején az Egyesült Államokban történt súlyos limuzinbaleset: egy másik járművel ütközött, majd lesodródott az útról és egy fának csapódott egy esküvői limuzin New York államban. A jármű tele volt emberekkel, meghalt a 18 utas, és két járókelő is. Később kiderült, hogy a limuzin megbukott a műszaki vizsgán, a sofőrnek pedig nem volt engedélye rá, hogy utasokat szállítson.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.