A kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Közeledik a jövő évi önkormányzati választás, így hát Szatmáry Kristóf miniszteri biztos bejelentette, hogy a kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná.

A Magyar Idők azt írja, hogy még kb. 250 km útszakaszt kell leaszfaltozni a fővárosban, „a fővárosi kerületi önkormányzatok – részben a Fidesz-kormány támogatásával – korábban is komoly erőfeszítéseket tettek a földutak fölszámolására, de ezek eseti jelleggel történtek, nem programszerűen”.

Szatmáry Kristóf azt mondta, egy 100 milliárdos problémáról van szó, hiszen sok út esetében még a közművesítések sem történtek meg. A kormány a 2019-es költségvetésben 10 milliárd forintot biztosít arra, hogy elinduljon a program, amivel 3-5 éves távlatban fölszámolhatják ezeket a földutakat – mondta. Szatmáry szerint 2019 nyár végére jó eséllyel megépülhet a megpályázott utak nagy része.

A belvárosi kerületeket kevésbé érinti a probléma, főleg kisebb útszakaszokat kell leaszfaltozni. A XVII. kerületben 30 km-es szakaszon van szükség útburkolatra, Szatmáry szerint a 10 milliárd forintos támogatás több száz utca problémáját oldaná meg. (Magyar Idők)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.