A kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná

2018 október 21., vasárnap 15:35
142

Közeledik a jövő évi önkormányzati választás, így hát Szatmáry Kristóf miniszteri biztos bejelentette, hogy a kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná.

A Magyar Idők azt írja, hogy még kb. 250 km útszakaszt kell leaszfaltozni a fővárosban, „a fővárosi kerületi önkormányzatok – részben a Fidesz-kormány támogatásával – korábban is komoly erőfeszítéseket tettek a földutak fölszámolására, de ezek eseti jelleggel történtek, nem programszerűen”.

Szatmáry Kristóf azt mondta, egy 100 milliárdos problémáról van szó, hiszen sok út esetében még a közművesítések sem történtek meg. A kormány a 2019-es költségvetésben 10 milliárd forintot biztosít arra, hogy elinduljon a program, amivel 3-5 éves távlatban fölszámolhatják ezeket a földutakat – mondta. Szatmáry szerint 2019 nyár végére jó eséllyel megépülhet a megpályázott utak nagy része.

A belvárosi kerületeket kevésbé érinti a probléma, főleg kisebb útszakaszokat kell leaszfaltozni. A XVII. kerületben 30 km-es szakaszon van szükség útburkolatra, Szatmáry szerint a 10 milliárd forintos támogatás több száz utca problémáját oldaná meg. (Magyar Idők)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt