A kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná

Budapest
2018 október 21., 15:35
comments 137

Közeledik a jövő évi önkormányzati választás, így hát Szatmáry Kristóf miniszteri biztos bejelentette, hogy a kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná.

A Magyar Idők azt írja, hogy még kb. 250 km útszakaszt kell leaszfaltozni a fővárosban, „a fővárosi kerületi önkormányzatok – részben a Fidesz-kormány támogatásával – korábban is komoly erőfeszítéseket tettek a földutak fölszámolására, de ezek eseti jelleggel történtek, nem programszerűen”.

Szatmáry Kristóf azt mondta, egy 100 milliárdos problémáról van szó, hiszen sok út esetében még a közművesítések sem történtek meg. A kormány a 2019-es költségvetésben 10 milliárd forintot biztosít arra, hogy elinduljon a program, amivel 3-5 éves távlatban fölszámolhatják ezeket a földutakat – mondta. Szatmáry szerint 2019 nyár végére jó eséllyel megépülhet a megpályázott utak nagy része.

A belvárosi kerületeket kevésbé érinti a probléma, főleg kisebb útszakaszokat kell leaszfaltozni. A XVII. kerületben 30 km-es szakaszon van szükség útburkolatra, Szatmáry szerint a 10 milliárd forintos támogatás több száz utca problémáját oldaná meg. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.