A kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közeledik a jövő évi önkormányzati választás, így hát Szatmáry Kristóf miniszteri biztos bejelentette, hogy a kormány 4-5 éven belül Budapest összes földútját leaszfaltozná.

A Magyar Idők azt írja, hogy még kb. 250 km útszakaszt kell leaszfaltozni a fővárosban, „a fővárosi kerületi önkormányzatok – részben a Fidesz-kormány támogatásával – korábban is komoly erőfeszítéseket tettek a földutak fölszámolására, de ezek eseti jelleggel történtek, nem programszerűen”.

Szatmáry Kristóf azt mondta, egy 100 milliárdos problémáról van szó, hiszen sok út esetében még a közművesítések sem történtek meg. A kormány a 2019-es költségvetésben 10 milliárd forintot biztosít arra, hogy elinduljon a program, amivel 3-5 éves távlatban fölszámolhatják ezeket a földutakat – mondta. Szatmáry szerint 2019 nyár végére jó eséllyel megépülhet a megpályázott utak nagy része.

A belvárosi kerületeket kevésbé érinti a probléma, főleg kisebb útszakaszokat kell leaszfaltozni. A XVII. kerületben 30 km-es szakaszon van szükség útburkolatra, Szatmáry szerint a 10 milliárd forintos támogatás több száz utca problémáját oldaná meg. (Magyar Idők)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.