Drágállta Felcsút a munkát, lealkudtak 8 milliót

gazdaság
2018 október 21., 11:44
comments 53

Mészáros Lőrinc cégei sokszor csak az eredetileg tervezett árnál drágábban tudnak elvégezni közbeszerzéseken meghirdetett munkákat, nemrégiben szedtünk össze 96 milliárd forintnyi ilyen esetet. 

De van olyan is, amikor a magyar gazdasági élet fővárosában, Felcsúton, fordítva állnak a dolgokhoz, derül ki az mfor.hu cikkéből.

A felcsúti óvoda felújítása a vége felé jár, de kiderült, hogy bizonyos feladatokat még el kell végezni, amelyek a munka megrendelésekor még nem szerepeltek a tételek között. A munkát elnyerő vállalkozás, a Koch és S. Kft. a hátra lévő feladatokért nettó 38,4 millió forintot akart számlázni.

Csakhogy Mészáros László polgármester ezt sokallotta, és ezt a felszólítást küldte ki: 

"Kérjük a vállalkozót, hogy a pótmunkákra 2018. október 12. napján ajánlott árat, csökkenteni szíveskedjék."

A cég engedett, és végül csak nettó 30,6 milliót kért ugyanezekért a munkákért, vagyis 7,8 millió forinttal lejjebb ment az árral. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.