Elnapolták Zoltán, a körtéri hajléktalan tárgyalását

Vasárnap tartották annak a hajléktalannak a bírósági tárgyalását, akit a Móricz Zsigmond körtér közeléből gyűjtöttek be a rendőrök pénteken, és akit a környéken lakók hiába próbáltak megvédeni az eljárástól. 

A merce.hu beszámolója szerint a Zoltán nevű hajléktalan ügyét elnapolta a bíróság, és ez lehetőséget ad arra is, hogy szabadon engedjék. 

Az Utcajogász nevű civil szervezethez tartozó ügyvéd, Molnár Noémi azt mondta, hogy Zoltán jelezte, hogy egészségügyi problémái vannak, ezért a bíró a tárgyalás elhalasztásáról döntött. Azt nem sikerült elérni, hogy Zoltán ne csak egy tévén keresztül, távolból követhesse a saját perét, hanem személyesen is megjelenhessen.

A halasztás nyomán már nem gyorsított, hanem rendes eljárásban folyik tovább a per ellene, ami azt jelenti, hogy fogva tartását is fel kell oldani addig. (merce.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.