Elnapolták Zoltán, a körtéri hajléktalan tárgyalását

igazságszolgáltatás
2018 október 21., 11:00
comments 195

Vasárnap tartották annak a hajléktalannak a bírósági tárgyalását, akit a Móricz Zsigmond körtér közeléből gyűjtöttek be a rendőrök pénteken, és akit a környéken lakók hiába próbáltak megvédeni az eljárástól.

A merce.hu beszámolója szerint a Zoltán nevű hajléktalan ügyét elnapolta a bíróság, és ez lehetőséget ad arra is, hogy szabadon engedjék.

Az Utcajogász nevű civil szervezethez tartozó ügyvéd, Molnár Noémi azt mondta, hogy Zoltán jelezte, hogy egészségügyi problémái vannak, ezért a bíró a tárgyalás elhalasztásáról döntött. Azt nem sikerült elérni, hogy Zoltán ne csak egy tévén keresztül, távolból követhesse a saját perét, hanem személyesen is megjelenhessen.

A halasztás nyomán már nem gyorsított, hanem rendes eljárásban folyik tovább a per ellene, ami azt jelenti, hogy fogva tartását is fel kell oldani addig. (merce.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.