5 perc múlva itt a busz, ígérte a Wizz Air éjfélkor, majd 4 órán át váratta magyar utasait a bezárt palermói reptér előtt

ÉLET
2018 október 24., 07:55
comments 192

Egy utas elbeszélése alapján írtuk meg pár napja, hogy a Wizz Air múlt csütörtökön hogyan hagyta szó szerint magára egy repülőgépnyi utasát Cataniában, a rossz időjárásra hivatkozva.

  • Az esti Catania-Budapest járat beszállásra váró utasainak még azt sem árulta el az őket reptető cég, hogy a Budapestről érkező, majd elvileg azonnal forduló repülő a nagy szél miatt nem Cataniában, hanem Palermóban fog leszállni.
  • Az információk híján órákon át idegesen várakozó utasoknak ezután egy éjszakára szóló szállodai bónt adtak, miközben a következő járatuk 2 nap múlva indult Cataniából Budapestre.
  • De azon a járaton is csak 10 hely volt, vagyis töredéke az ott rekedtek számának.
  • A magukra hagyott utasok ezután úgy oldották meg a hazajutást, ahogy tudták, jellemzően igen borsos áron, ezért közösen beperelik a Wizz Airt.

Mindezek után most sikerült beszélnem egy másik utassal, T.-vel, aki a Budapestről érkező, és Catania helyett végül Palermóban leszálló járaton ült. Mint kiderült, őket legalább annyira felháborító módon kezelte le a Wizz Air. 

T. elbeszélése szerint ebben a sorrendben szívatták meg őket:

  1. Először, még a gépen ülve azt mondták - T. szép szavával élve: „hazudták” nekik, hogy a palermói landolás után a gép vissza fog repülni Cataniába.
  2. Ezek után leszálltak és leterelték őket a gépről. Ekkor már késő este volt.
  3. Majd azzal a szöveggel vetették fel velük a csomagjaikat és vették rá őket, hogy menjenek ki a reptér épülete elé, hogy már várják őket a buszok.
  4. Ekkor volt éjfél, a repülőtér közben bezárt.
  5. A buszok azon nem jelentek meg a beígért 5 percen belül sem.
  6. Majd később sem.
  7. Egészen hajnali ¾ 4-ig.
  8. Miközben nem kaptak semmiféle információt arról, hogy mire számítsanak.
  9. Az utasoknak étlen-szomjan kellett végigvárniuk a fél éjszakát, ezért volt, aki végül hiénataxissal, 400 euróért átvitette magát Cataniába.
  10. „Étlen-szomjan ott volt kb 200 ember és várta a buszt, ami 5 perc múlva jön, és végül lett belőle majdnem 4 óra” - foglalta össze az éjszakáját T., aki a csütörtök este 10 óra helyett pénteken reggel 9 tájban ért a lefoglalt cataniai szállására.

T. azóta sem kapott se egy mailt, se egy bocsánatkérést.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.