Társadalomkutatók csatlakoztak a hajléktalanok hatósági csesztetése elleni ügyvédi tiltakozáshoz

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az ügyvédek, bírák és immár az orvosok után csaknem százötven társadalomkutató - szociális munkás, szociálpolitikus, szociálpszichológus- is csatlakozott a kormány új, a hajléktalanságot kriminalizáló intézkedései elleni tiltakozáshoz.

"A hajléktalanság nem bűn és nem szabálysértés, és akkor sem válik azzá, ha törvényt hoznak róla" - írják. Levelük hátralevő részében a hajléktalanság okait vizsgálva felsorolják, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan csökkennek a szociális juttatások, a lakhatáspolitika évtizedek óta a felsőbb rétegeknek kedvez, és a lakhatási válság a hajlék nélkülieken túl is érint embereket, például "százból 28 magyar él beázó, penészes, fürdőszoba, ill. wc nélküli, vagy túlságosan sötét lakásban", illetve a szüleivel élő magyar fiatalok 40 százaléka hiába szeretne, nem tud elköltözni otthonról.

A társadalomkutatók levelét itt olvashatják.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.