500 ezer fontra bírságolták a Facebookot Nagy-Britanniában a Cambridge Analytica körüli botrány miatt

500 ezer fontos azaz kb. 183 millió forintos bírságot kapott a Facebook Nagy-Britanniában, amiért a felhasználók beleegyezése nélkül kerültek ki a felhasználók adatai harmadik félhez a cégtől. Ez volt az úgynevezett Cambridge Analytica-botrány, így hívták ugyanis azt a céget, ami megszerezte a felhasználói adatokat. A  Cambridge Analytica Donald Trump kampányában is közreműködött, így Trump kampányüzeneteit egyszerűbb volt pontosan kialakítani és célozni a Facebookon a megfelelő közönségnek.

Az 500 ezer font a legmagasabb bírságérték amit a GDPR hatálybalépése előtti régi brit adatvédelmi szabályozás engedélyez.

A brit adatvédelmi hatóság szerint a Cambridge Analytica több mint 1 millió brit állampolgár adatait szerezhette meg beleegyezés nélkül egy külsős alkalmazásfejlesztőtől. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.