A Momentum péntekre tüntetést szervez a CEU elüldözése ellen

Több 444 videó?
Szeretném

A CEU vezetése kora délután egy belső fórumon lényegében bejelentette, hogy elköltöznek Magyarországról. Az Index szerint a magyar kormány 3 hete arról tájékoztatta az amerikai nagykövetet, hogy nem hajlandó aláírni az egyetem jövőjét biztosító megállapodást New York állammal. Az egyetem azokat az Amerikában is akkreditált képzéseket kezdi el Bécsbe költöztetni, amelyek miatt a magyar kormány támadást indított ellenük 2017 tavaszán.

A hír hallatán a Momentum bejelentette, hogy péntekre tüntetést szervez a CEU mellett. Mint írják:

„Ott, ahol a kormány egyetemeket üldöz el az országból, egyetemi szakokat tilt be, oktatókat lehetetlenít el, ott semmi és senki nincs biztonságban. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, mert bárhol utolérhetnek, bárhova utánunk nyúlhatnak. Bármit lerombolhatnak, ami az útjukba kerül.

Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet.

Mutassunk meg, hogy nem félünk. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a CEU-t. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket. és mutassuk meg, hogy nem vehetik el az országunkat!”

Az LMP ifjúsági tagozata is szolidaritási tüntetést a CEU mellett, ők két hét múlva szerdán, november 7-én mennének utcára.