Orbán: Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott

2018 október 26., péntek 13:52
239

A Budapesten zajló birkózó világbajnokságról, az új generációs „városi világjátékokról” és a magyar fővárosban tervezett további világszintű sporteseményekről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózószövetség elnöke az Országházban – írja az MTI.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) az Országházban fogadta Nenad Lalovicsot, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét (k) 2018. október 26-án. Balról Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A megbeszélésen – amin ott volt Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos és Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke – elhangzott, hogy Budapest már hetedszerre ad otthont a birkózó vb-nek.

Ezzel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke megismételte, amit ilyenkor szokás: minden idők legnagyobb birkózóeseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi.

Orbán Viktor azt mondta, Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése – mondta.

Jövőre 4 vb-t (asztalitenisz, vívó, öttusa, gyorsasági kajak-kenu) rendezünk, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott „Európa Sportfővárosa” címet – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, ami egyfajta „fiatalos sportfesztivál a város szívében”, és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt