„Halál a zsidókra” - kiáltotta egy férfi a pittsurghi zsinagógában, majd tüzet nyitott, tizenegy halott

külföld
2018 október 27., 15:37
comments 259

A CBS Pittsburgh szerint legalább nyolcan meghaltak, miután helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül egy férfi betört, majd tüzet nyitott egy pittsburghi zsinagógában. (Szombaton később a rendőrség már arról tájékoztatott, hogy a támadásnak 11 halottja van.)

A férfi, miután több áldozatot szedett, felfegyverkezve elbarikádozta magát. A helyszínre érkezésük után a férfi a rendőrökre is rálőtt, kettőt meg is sebesített közülük. 

link Forrás

A rendőrség arra kérte a helyieket, kerüljék el a Tree of Life (Az élet fája) hitközség zsinagógáját Squirrel Hillnél, és ugyanerre kérte a pittsburghieket a városi rendészet is.

A legfrissebb  jelentés és az AP híre szerint a férfit időközben sikerült lefegyverezni és őrizetbe is vették, az elkövető is megsérült. 

A helyi KDKA rádió szerint a férfi „halál a zsidókra” felkiáltással tört be az épületbe, mielőtt tüzelt. Szintén a KDKA adott arról hírt, hogy egy rendőrtiszt több embert is ki tudott menekíteni a zsinagóga alagsorából, és a tetőtérből is.

Szemtanúk szerint az elkövető egy fehér férfi volt, aki alaposan betárazott fegyverekkel.  (BBC / Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.