„Halál a zsidókra” - kiáltotta egy férfi a pittsurghi zsinagógában, majd tüzet nyitott, tizenegy halott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A CBS Pittsburgh szerint legalább nyolcan meghaltak, miután helyi idő szerint délelőtt 10 óra körül egy férfi betört, majd tüzet nyitott egy pittsburghi zsinagógában. (Szombaton később a rendőrség már arról tájékoztatott, hogy a támadásnak 11 halottja van.)

A férfi, miután több áldozatot szedett, felfegyverkezve elbarikádozta magát. A helyszínre érkezésük után a férfi a rendőrökre is rálőtt, kettőt meg is sebesített közülük. 

A rendőrség arra kérte a helyieket, kerüljék el a Tree of Life (Az élet fája) hitközség zsinagógáját Squirrel Hillnél, és ugyanerre kérte a pittsburghieket a városi rendészet is.

A legfrissebb  jelentés és az AP híre szerint a férfit időközben sikerült lefegyverezni és őrizetbe is vették, az elkövető is megsérült. 

A helyi KDKA rádió szerint a férfi „halál a zsidókra” felkiáltással tört be az épületbe, mielőtt tüzelt. Szintén a KDKA adott arról hírt, hogy egy rendőrtiszt több embert is ki tudott menekíteni a zsinagóga alagsorából, és a tetőtérből is.

Szemtanúk szerint az elkövető egy fehér férfi volt, aki alaposan betárazott fegyverekkel.  (BBC / Haaretz)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.