Kövér László kérésére újra átvilágítja Demeter Mártát az Alkotmányvédelmi Hivatal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Kövér László házelnök a 2019. évi központi költségvetés általános vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 27-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A mindig jól értesült Magyar Idők arról ír, hogy Demeter Mártát, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökét az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nemzetbiztonsági szempontból újra átvilágítja Kövér László házelnök kérésére. Kövér az újság értesülése szerint levélben fordult az AH főigazgatójához az ügyben. 

Demeter Márta ellen a főügyészség is nyomoz, mert gyanújuk szerint nem nyilvános katonai adatokat fedett fel, hogy „lejárassa a miniszterelnököt és családját”.

A kormánybarát lap szerint, ha a nagyjából egy hónapig tartó vizsgálat megalapozottnak bizonyul, Demeter lehet az első olyan politikus, akit megfoszthatnak ország­gyűlési bizottsági tagságától. 

Demeter MártaFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Kövér ebben az esetben saját hatáskörben kezdeményezheti Demeter tagságának felfüggesztését, ha pedig ezek után a képviselők támogatják a felmentést, Demeter posztja megszűnik. 1990 óta még senkit nem fosztottak meg bizottsági tagságától. 

Demeter október 16-án fordult kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, és arról kérdezte őket, hogy miért a honvédség A319-es Airbusával utaztatták haza Ciprusról Orbán Viktor miniszterelnök lányát, Orbán Flórát. Mint a későbbi cáfolatból kiderült, a gépen utazó Orbán Flóra nem a kormányfő, hanem egy Cipruson szolgáló magyar katona kislánya volt. (Magyar Idők)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.