Ketrecbe zárt birkákat küldtek a Novaja Gazeta szerkesztőségének, miután cikket közöltek a Putyin szövetségeséhez köthető gyilkosságokról

külföld
2018 október 29., 16:50
comments 77

A belemenős oknyomozó anyagairól ismert Novaja Gazeta újságírói közül többet megöltek már a Putyin-korszakban. A legismertebb közülük Anna Politkovszkaja, akit 2006-ban lőtték le a saját házában. De tavaly például a lap egyik munkatársa azután költözött el az országból, hogy felgyújtották a kocsiját, a házára savat, a nőre pedig szúrós szagú anyagot öntöttek.

Anna Politkovszkaja fényképei a szerkesztőség ablakában a gyilkosság 10. évfordulóján
photo_camera Anna Politkovszkaja fényképei a szerkesztőség ablakában a gyilkosság 10. évfordulóján Fotó: Maksim Blinov/Sputnik

Egy héttel ezelőtt jöttek ki egy újabb komoly anyaggal Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi szövetségese, Jevgenyij Prigozsin birodalmának sötét ügyeiről. Ebben az oligarcha egyik embere vallott mérgezésekről és gyilkosságokról, de ez a különösen értékes forrás a cikk írása közben nyomtalanul eltűnt.

A cikk szerzője, Gyenyisz Korotkov újságíró otthonához temetési koszorút küldtek, a Novaja Gazeta szerkesztősége elé pedig először egy kecskefejet ajándékkosárban, majd élő kecskéket ketrecbe zárva. Az állatokra mellényt húztak, és ráírták, hogy press és hogy Novaja Gazeta - írja a Moscow Times.

link Forrás

A 444, a Direkt36 és a Novaja Gazeta közös nyomozása a letelepedési kötvényekről itt olvasható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.