Gyűlöli a téglákat a besúgó maffiafőnök, Whitey Bulger feltételezett gyilkosa

Amikor a bostoni magánnyomozó, Ted McDonough megtudta, hogy Freddy Geas az egyik gyanúsított a legendás bostoni maffiavezér, a hatalmát az FBI besúgójaként, védett emberként kiépítő Whitey Bulger meggyilkolásának egyik gyanúsítottja, azonnal sejtette, hogy mi lehetett a motivációja, írja a Boston Globe. "Freddy gyűlölte a téglákat. És gyűlölte azokat, akik nőket bántalmaztak. Whitey tégla volt, aki nőket ölt. Valószínűleg ennyire egyszerű az egész" - mondta a lapnak.

Whitey Bulgert hétfőn verték agyon egy nyugat-virginiai fegyintézetben, ahova aznap szállították át. Bulger, akit 2013-ban ítéltek el, összeférhetetlen természete miatt elég gyakran váltott börtönt, Nyugat-Virginiába például azért küldték, mert az előző börtönében megfenyegetett egy őrt.

Az ügy így is számos kérdést felvet, már csak azért is, mert mégiscsak az érkezése után órákon belül meggyilkolták.

A gyilkossággal gyanúsított Geas a mafia bérgyilkosa volt, aki a springfieldi mafiavezér, Adolfo "Nagy Al" Bruno meggyilkolásáért ül, két koronatanú vallomása alapján ítélték el: azén, aki megbízta Geast a gyilkossággal, és azén, akit Geas bérelt fel az gyilkosság végrehajtására.

Geas nem tagadta szerepét Bulger megölésében, de nem volt hajlandó megnevezni, hogy rajta kívül még ki vagy kik vettek részt az idős maffiavezér agyonverésében. Védője, David Hoose nem lepődött meg ezen. "Ő aztán sosem köpne, és nem tisztelt senkit, aki viszont igen" - mondta a Globe-nak.

Whitey Bulger filmbe illő történetével rengeteget foglalkoztunk, ebben a cikkünkben össze is gyűjtöttük korábbi cikkeinket is.