Rogánék kulcsszavak alapján figyeltetik az internetet

Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt válaszolta, álhírek terjedése ellen küzdenek. Még mielőtt bárki megörülne, hogy felkötheti a gatyát a fideszes médiabirodalom, olvassa el a KTK válaszát:

„Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

Az internetfigyelő szolgáltatást a mediaradar.hu oldal segítségével a Mediaradar Információs Ügynökség Kft. biztosítja havi nettó 862.900 forintért. A megállapodás július 1. és december 31. közötti időszakra szól, de csak szeptember 21-én írták alá. A Mediaradar Kft. szerepelt már a minisztérium 2016-os és 2017-es szerződéslistáján is.

A dokumentumot egy olvasó a Kabinetirodától közadatigénylésben kérte ki, és kifejezetten kérte a szerződés mellékleteit is, de azokat nem adták ki. (Átlátszó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.