Rogánék kulcsszavak alapján figyeltetik az internetet

Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt válaszolta, álhírek terjedése ellen küzdenek. Még mielőtt bárki megörülne, hogy felkötheti a gatyát a fideszes médiabirodalom, olvassa el a KTK válaszát:

„Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

Az internetfigyelő szolgáltatást a mediaradar.hu oldal segítségével a Mediaradar Információs Ügynökség Kft. biztosítja havi nettó 862.900 forintért. A megállapodás július 1. és december 31. közötti időszakra szól, de csak szeptember 21-én írták alá. A Mediaradar Kft. szerepelt már a minisztérium 2016-os és 2017-es szerződéslistáján is.

A dokumentumot egy olvasó a Kabinetirodától közadatigénylésben kérte ki, és kifejezetten kérte a szerződés mellékleteit is, de azokat nem adták ki. (Átlátszó)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.