Rogánék kulcsszavak alapján figyeltetik az internetet

2018 október 31., szerda 8:59
571

Az Átlátszó megszerzett egy szeptemberben aláírt szerződést, ami szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt válaszolta, álhírek terjedése ellen küzdenek. Még mielőtt bárki megörülne, hogy felkötheti a gatyát a fideszes médiabirodalom, olvassa el a KTK válaszát:

„Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.”

Az internetfigyelő szolgáltatást a mediaradar.hu oldal segítségével a Mediaradar Információs Ügynökség Kft. biztosítja havi nettó 862.900 forintért. A megállapodás július 1. és december 31. közötti időszakra szól, de csak szeptember 21-én írták alá. A Mediaradar Kft. szerepelt már a minisztérium 2016-os és 2017-es szerződéslistáján is.

A dokumentumot egy olvasó a Kabinetirodától közadatigénylésben kérte ki, és kifejezetten kérte a szerződés mellékleteit is, de azokat nem adták ki. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt