Orbán Viktor is felbukkan a videóban, amivel a francia kormány buzdít szavazásra

politika
2018 november 04., 18:42

A félperces kampányfilmben a francia kormány az EP-választások legfontosabb kulcskérdéseként a bevándorlást, az éghajlatváltozást, a munkahelyteremtést és az európai építkezést sorolja fel. Ez utóbbi részben látható Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök 

„Európa: unió vagy megosztottság?” felirattal. 

A klipet záró üzenet pedig az, hogy „2019 májusában Európa meg fog változni. Ön dönt, hogy milyen irányban”. 

link Forrás

A klipre elsők kötött reagált Matteo Salvini, aki szerint a francia kormány madárijesztőként használja őt az adófizetők pénzéből közzétett EP-választási klipjében. „Macron és barátai nagyon félhetnek. 2019-ben az őket kisöprő népek tavasza vár rájuk” - írta a Facebookon az olasz belügyminiszter.

Hasonlóképpen a francia ellenzéki pártok is kifogásolták, hogy Macron közpénzből folytat pártpropagandát. (Érdekes adat: elvileg ez Magyarországon is tilos, mármint a kormányzati és a pártkampányok összemosása.)

A francia államfő az elmúlt hetekben többször hangoztatta, hogy szerinte a jövő májusi EP-választások a haladáspártiak és a nacionalisták közötti harc lesz, s ez utóbbi táborba sorolta az olasz belügyminisztert és a magyar miniszterelnököt. Egy csütörtöki lapinterjúban pedig tisztánlátásra és ellenállásra szólított fel a „nacionalista lepra” erősödésével szemben, amely miatt a jelenlegi európai politikai helyzet őt a két világháború közötti időszakra emlékezteti. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.