Az NBC, a Fox News és a Facebook sem hajlandó futtatni Trump kampányfilmjét, ami összemossa a bevándorlást a bűnözéssel

külföld
2018 november 05., 21:06
comments 256

Az NBC, Fox News és a Facebook is közölte, hogy nem hajlandók többé leadni Donald Trump kampányvideóját, ami a Közép-Amerikából az Egyesült Államok felé tartó karavánt összeköti egy négy éve elítélt mexikói rendőrgyilkossal.

Donald Trump már a hétvégén őrjöngött a Twitteren, hogy a CNN nem hajlandó leadni a reklámot, amit a csatorna rasszistának nevezett:

link Forrás

Miután az NBC leadta a republikánus fizetett hirdetést, a felháborodás miatt közölték, hogy többé nem adják le, és a Fox meg a Facebook is ugyanígy döntött – írja a Reuters.

A hirdetés nem csak képi világában, primitív üzenetében és rasszista felhangjaiban hasonlít a magyar kormánypropagandához, hanem hasonlóan átlátszóan manipulál is.

A rendőrgyilkos mexikói férfit ugyanis már nyomja egy ideje Trump, és az elítélt gyilkos valóban iszonyatos mondatait vágták össze olyan feliratokkal, hogy: „A demokraták engedték be az országba. A demokraták engedték, hogy itt maradjon.”

De hamar kiderült, hogy nem csak arról a nyilvánvaló csúsztatásról van szó, hogy a demokratákat egy gyilkos támogatójaként tüntetik fel, hanem arról is, hogy Luis Bracamontes még a republikánus Geroge W. Bush elnöksége alatt lépett be az USA-ba.

Ráadásul a férfit jóval a gyilkosságok előtt, kábítószer-használat miatt letartóztatta, majd érthetetlen okokból elengedte Joe Arpaio. A magát Amerika legkeményebb seriffjeként reklámozó Arpaio az egyik legkorábbi Trump-támogató volt, aki elnöki kegyelemmel mentesült féléves börtönbüntetése alól, amit latinók zaklatása miatt szabtak ki rá.

Kedden tartják az ún. félidős választásokat Amerikában, amiken eldől, hogy marad-e a republikánus többség a szenátusban és a képviselőházban. Ennek mindkét oldal óriási jelentőséget tulajdonít, és a Trump-elnökségről szóló népszavazásról beszél.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.