Gyerekkönyvet írt a börtönben a mianmari újságíró, aki 7 évet kapott

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Wa Lone a szeptember 3-i ítélethirdetés előttFotó: Ye Aung Thu/AFP

Va Lon (Wa Lone) – akit csak azért ítéltek el, mert újságíróként beszámolt a rohingyák ellni mianmari népirtásról – gyerekkönyvet írt egy kíváncsi újságíró fiúról, aki nyomozni kezd, miért betegednek meg az állatok a falujában. Vélhetően arról is szól a könyv, hogy miért fontosak az újságírók a társadalom számára.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.