Gyerekkönyvet írt a börtönben a mianmari újságíró, aki 7 évet kapott

Wa Lone a szeptember 3-i ítélethirdetés előttFotó: Ye Aung Thu/AFP

Va Lon (Wa Lone) – akit csak azért ítéltek el, mert újságíróként beszámolt a rohingyák ellni mianmari népirtásról – gyerekkönyvet írt egy kíváncsi újságíró fiúról, aki nyomozni kezd, miért betegednek meg az állatok a falujában. Vélhetően arról is szól a könyv, hogy miért fontosak az újságírók a társadalom számára.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.