Rogánék szerint bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés csak egy brüsszeli kampányjelentés

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Rogán Antal vezette propagandaminisztérium alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ „Bebizonyosodott, hogy a brüsszeli hatóság kampányjelentést készített” címmel az alábbi közleményt adta ki:

„Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat.”

Gif: Botos Tamás/444

Mint ismert, kedd este az ORFK szóvivője közölte, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt. ügyében, ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást.

Az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának néppárti vezetője ezt meglepőnek nevezte, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése „meggyőző bizonyítékokat” tartalmazott a felfedezett súlyos szabálytalanságokra.

A rendőrség egyébként azt sem hajlandó elárulni, hogy egyáltalán bárkit kihallgattak-e az Elios-ügyben. Itt olvasható a véleménycikkünk a témában.