Rogánék szerint bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés csak egy brüsszeli kampányjelentés

bűnügy
2018 november 07., 14:17
comments 292

A Rogán Antal vezette propagandaminisztérium alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ „Bebizonyosodott, hogy a brüsszeli hatóság kampányjelentést készített” címmel az alábbi közleményt adta ki:

„Több hónapos hatósági vizsgálat után bebizonyosodott, hogy az Elios-jelentés nem volt más, mint egy brüsszeli kampányjelentés. A tavaszi országgyűlési választások előtt bevándorláspárti brüsszeli politikusok kísérletet tettek a magyar választások befolyásolására. A magyar hatóságok minden ügyet kivizsgálnak. Ebben az esetben is ez történt. Az alapos hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli kampányjelentésben szereplő rágalmakat.”

photo_camera Gif: Botos Tamás/444

Mint ismert, kedd este az ORFK szóvivője közölte, hogy bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt. ügyében, ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást.

Az EP költségvetési ellenőrzési bizottságának néppárti vezetője ezt meglepőnek nevezte, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése „meggyőző bizonyítékokat” tartalmazott a felfedezett súlyos szabálytalanságokra.

A rendőrség egyébként azt sem hajlandó elárulni, hogy egyáltalán bárkit kihallgattak-e az Elios-ügyben. Itt olvasható a véleménycikkünk a témában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.