24.hu: Eltűnt Tiborcz nyertes pályázata a kormányzati weboldalról, de feltűnt egy másik, amiben sokkal többet nyert

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tiborcz István még  június 23-án nyert több mint 35 millió forint uniós támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodást hozzon létre és tartson fenn. Az elnyert támogatás adatai azonban mostanra úgy tűntek el a kormányzat által működtetett pályázati összesítő weboldalról, a palyazat.gov.hu-ról, mintha soha nem is léteztek volna.

Felkerült viszont az oldalra Tiborcz egy másik nyertes pályázata, ami korábban viszont nem volt ott. Az adatlap szerint ugyanabból a forrásból nyert pénzt, szintén ökológiai gazdálkodás kialakítására és fenntartására, de nem június 23-án, hanem április 17-én, nem Csabdiban, hanem Budapesten, és

nem 35, hanem 116 millió forintot.

Tiborcz IstvánFotó: Botos Tamás / 444.hu

A pályázat szerint Tiborcznak Budapesten ökológiai gazdálkodásra kellene áttérnie, ahhoz tehát már valahol gazdálkodnia kellene a fővárosban, de hogy lennének valahol földjei Budapesten, arról nincs adat.

A 24.hu még október 17-én kérdezte az ügyről a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséget, de érdemi választ nem kaptak. Szerdán újra elküldték a kérdéseiket, akkor a Miniszterelnökségen annyit mondtak, hogy a megkeresést illetékességből az agrártárcának továbbították. (24.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.