24.hu: Eltűnt Tiborcz nyertes pályázata a kormányzati weboldalról, de feltűnt egy másik, amiben sokkal többet nyert

Tiborcz István még  június 23-án nyert több mint 35 millió forint uniós támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodást hozzon létre és tartson fenn. Az elnyert támogatás adatai azonban mostanra úgy tűntek el a kormányzat által működtetett pályázati összesítő weboldalról, a palyazat.gov.hu-ról, mintha soha nem is léteztek volna.

Felkerült viszont az oldalra Tiborcz egy másik nyertes pályázata, ami korábban viszont nem volt ott. Az adatlap szerint ugyanabból a forrásból nyert pénzt, szintén ökológiai gazdálkodás kialakítására és fenntartására, de nem június 23-án, hanem április 17-én, nem Csabdiban, hanem Budapesten, és

nem 35, hanem 116 millió forintot.

Tiborcz IstvánFotó: Botos Tamás / 444.hu

A pályázat szerint Tiborcznak Budapesten ökológiai gazdálkodásra kellene áttérnie, ahhoz tehát már valahol gazdálkodnia kellene a fővárosban, de hogy lennének valahol földjei Budapesten, arról nincs adat.

A 24.hu még október 17-én kérdezte az ügyről a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséget, de érdemi választ nem kaptak. Szerdán újra elküldték a kérdéseiket, akkor a Miniszterelnökségen annyit mondtak, hogy a megkeresést illetékességből az agrártárcának továbbították. (24.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.