24.hu: Eltűnt Tiborcz nyertes pályázata a kormányzati weboldalról, de feltűnt egy másik, amiben sokkal többet nyert

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Tiborcz István még  június 23-án nyert több mint 35 millió forint uniós támogatást arra, hogy Csabdi településen ökológiai gazdálkodást hozzon létre és tartson fenn. Az elnyert támogatás adatai azonban mostanra úgy tűntek el a kormányzat által működtetett pályázati összesítő weboldalról, a palyazat.gov.hu-ról, mintha soha nem is léteztek volna.

Felkerült viszont az oldalra Tiborcz egy másik nyertes pályázata, ami korábban viszont nem volt ott. Az adatlap szerint ugyanabból a forrásból nyert pénzt, szintén ökológiai gazdálkodás kialakítására és fenntartására, de nem június 23-án, hanem április 17-én, nem Csabdiban, hanem Budapesten, és

nem 35, hanem 116 millió forintot.

Tiborcz IstvánFotó: Botos Tamás / 444.hu

A pályázat szerint Tiborcznak Budapesten ökológiai gazdálkodásra kellene áttérnie, ahhoz tehát már valahol gazdálkodnia kellene a fővárosban, de hogy lennének valahol földjei Budapesten, arról nincs adat.

A 24.hu még október 17-én kérdezte az ügyről a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséget, de érdemi választ nem kaptak. Szerdán újra elküldték a kérdéseiket, akkor a Miniszterelnökségen annyit mondtak, hogy a megkeresést illetékességből az agrártárcának továbbították. (24.hu)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.