Semjén és Rogán kezdeményezésére felállhat a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, a rendőrség is tudni fogja, ki hol üdül

Egy Rogán Antal és Semjén Zsolt által benyújtott javaslat létrehozná a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot. A magyar szálláshelyeket pedig köteleznék, hogy minden vendég adatait rögzítsék benne. Ha a javaslatot megszavazza az Országgyűlés, a 2019 januárjában induló tesztüzemben még csak néhány, önként jelentkező szálloda vesz majd részt, de később minden kereskedelmi szálláshelynek kötelező lesz regisztrálnia, ahol legalább 8 szoba és 16 férőhely van.

A jogszabály indoklása szerint ez azért szükséges, hogy minél pontosabb statisztikák születhessenek a magyar turizmus fejlődéséről, a Központi Statisztikai Hivatal mellett azonban a NAV, a rendőrség és a Bevándorlási és Menekültügyi (újabb nevén Idegenrendészeti) Hivatal is hozzáférhet.

A rendszert 2 milliárd forintból fejleszti a Sagemcom Magyarország Kft., a megbízásra 4 pályázat érkezett, de a Sagemcomét leszámítva mindet érvénytelennek nyilvánították. (hvg.hu)