A Moszad egyik volt főnöke a Black Cube tanácsadója lett

külföld
2018 november 11., 14:51
comments 74

Ismét egy titkosszolgálati nagyágyú kapott munkát a Black Cube nevű izraeli magánnyomozó irodától. Efraim Halevy, a Moszad 1998 és 2002 közötti főnöke a cég tanácsadó testületének tagja lett.

A Black Cube több botrány főszereplője volt az utóbbi években. Kiderült például, hogy ügynökeik megpróbáltak több magyarországi civil szervezetet is tőrbe csalni, a képviselőikkel készített beszélgetéseket titokban rögzítették, majd ezekből Bayer Zsolt válogatott, és jelentetett meg részleteket.

A Black Cube egyébként a nemi erőszakokkal vádolt Harvey Winstein amerikai producer érdekében is eljárt, illetve emberei nyomoztak az Obama-kormány iráni tárgyalásokban részt vevő diplomatái ellen is. (calcalistech.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.