20 éve Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont a világon, de Kína hamarosan beelőzhet

utazás
2018 november 12., 22:46
comments 96

Becslések szerint csak 2018-ban 89 millió turista fordul meg Franciaországban. A Business Insider ír arról, hogy ezzel húsz éve Franciaország a világ legkedveltebb turistacélpontja, de ez már nem biztos, hogy túl sokáig így is marad. 

Az Euromonitor International piackutató cég riportja szerint jó esély van rá, hogy 2030-ra Kína beelőzze a franciákat. 

A cég arra alapozza az előrejelzést, hogy milyen őrült ütemben növekszik a többi, Kínát körülölelő ázsiai ország gazdasága, különös tekintettel a középosztálybeliekre, akik már megengedhetik maguknak, hogy bejárják a térséget. Kínába már most is rengeteg turista érkezik Vietnámból, Dél-Koreából és Japánból, és a szakemberek a számok további növekedésére számítanak. 

Kína is sokat tesz azért, hogy minél több turistát vonzzon határain belülre: jelentős infrastrukturális fejlesztések kezdődtek és a jogszabályi környezet is rugalmasabban kezeli már az idegenforgalmat mint akár csak pár éve. 

A jelentés kitér arra, hogy Kína a másik oldalon is vezetni fogja a világranglistát: 2030-ra a legtöbb turista a világ többi országában kínai lesz. 2018-ban közel 100 millió kínai látogatott meg idegen országokat, ez a szám 12 év múlva 250 millióra duzzadhat. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.