20 éve Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont a világon, de Kína hamarosan beelőzhet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Becslések szerint csak 2018-ban 89 millió turista fordul meg Franciaországban. A Business Insider ír arról, hogy ezzel húsz éve Franciaország a világ legkedveltebb turistacélpontja, de ez már nem biztos, hogy túl sokáig így is marad. 

Az Euromonitor International piackutató cég riportja szerint jó esély van rá, hogy 2030-ra Kína beelőzze a franciákat. 

A cég arra alapozza az előrejelzést, hogy milyen őrült ütemben növekszik a többi, Kínát körülölelő ázsiai ország gazdasága, különös tekintettel a középosztálybeliekre, akik már megengedhetik maguknak, hogy bejárják a térséget. Kínába már most is rengeteg turista érkezik Vietnámból, Dél-Koreából és Japánból, és a szakemberek a számok további növekedésére számítanak. 

Kína is sokat tesz azért, hogy minél több turistát vonzzon határain belülre: jelentős infrastrukturális fejlesztések kezdődtek és a jogszabályi környezet is rugalmasabban kezeli már az idegenforgalmat mint akár csak pár éve. 

A jelentés kitér arra, hogy Kína a másik oldalon is vezetni fogja a világranglistát: 2030-ra a legtöbb turista a világ többi országában kínai lesz. 2018-ban közel 100 millió kínai látogatott meg idegen országokat, ez a szám 12 év múlva 250 millióra duzzadhat. (Business Insider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.