20 éve Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont a világon, de Kína hamarosan beelőzhet

Becslések szerint csak 2018-ban 89 millió turista fordul meg Franciaországban. A Business Insider ír arról, hogy ezzel húsz éve Franciaország a világ legkedveltebb turistacélpontja, de ez már nem biztos, hogy túl sokáig így is marad. 

Az Euromonitor International piackutató cég riportja szerint jó esély van rá, hogy 2030-ra Kína beelőzze a franciákat. 

A cég arra alapozza az előrejelzést, hogy milyen őrült ütemben növekszik a többi, Kínát körülölelő ázsiai ország gazdasága, különös tekintettel a középosztálybeliekre, akik már megengedhetik maguknak, hogy bejárják a térséget. Kínába már most is rengeteg turista érkezik Vietnámból, Dél-Koreából és Japánból, és a szakemberek a számok további növekedésére számítanak. 

Kína is sokat tesz azért, hogy minél több turistát vonzzon határain belülre: jelentős infrastrukturális fejlesztések kezdődtek és a jogszabályi környezet is rugalmasabban kezeli már az idegenforgalmat mint akár csak pár éve. 

A jelentés kitér arra, hogy Kína a másik oldalon is vezetni fogja a világranglistát: 2030-ra a legtöbb turista a világ többi országában kínai lesz. 2018-ban közel 100 millió kínai látogatott meg idegen országokat, ez a szám 12 év múlva 250 millióra duzzadhat. (Business Insider)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.