20 éve Franciaország a legnépszerűbb turistacélpont a világon, de Kína hamarosan beelőzhet

Becslések szerint csak 2018-ban 89 millió turista fordul meg Franciaországban. A Business Insider ír arról, hogy ezzel húsz éve Franciaország a világ legkedveltebb turistacélpontja, de ez már nem biztos, hogy túl sokáig így is marad. 

Az Euromonitor International piackutató cég riportja szerint jó esély van rá, hogy 2030-ra Kína beelőzze a franciákat. 

A cég arra alapozza az előrejelzést, hogy milyen őrült ütemben növekszik a többi, Kínát körülölelő ázsiai ország gazdasága, különös tekintettel a középosztálybeliekre, akik már megengedhetik maguknak, hogy bejárják a térséget. Kínába már most is rengeteg turista érkezik Vietnámból, Dél-Koreából és Japánból, és a szakemberek a számok további növekedésére számítanak. 

Kína is sokat tesz azért, hogy minél több turistát vonzzon határain belülre: jelentős infrastrukturális fejlesztések kezdődtek és a jogszabályi környezet is rugalmasabban kezeli már az idegenforgalmat mint akár csak pár éve. 

A jelentés kitér arra, hogy Kína a másik oldalon is vezetni fogja a világranglistát: 2030-ra a legtöbb turista a világ többi országában kínai lesz. 2018-ban közel 100 millió kínai látogatott meg idegen országokat, ez a szám 12 év múlva 250 millióra duzzadhat. (Business Insider)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.