18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Véráztatta képeken mutatják meg az orvosok, micsoda pusztításhoz vezet a szabad fegyverviselés Amerikában

2018 november 12., hétfő 21:30
342
Túlélők vigasztalják egymást a Thousand Oaks-i ámokfutás után. Fotó: Mark J. Terrill/AP

Az amerikai közélet ismét a fegyverviselés szigorításáról vitázik, miután a kaliforniai Thousand Oaks-ban egy férfi 12 embert mészárolt le minden előzmény nélkül egy táncos szórakozóhelyen. 

Az orvosokat tömörítő American College of Physicians az eset után közleményt adott ki, és kiállt a fegyverviselés szigorítása mellett - erre reagált azonnal a Nemzeti Fegyverszövetség, a National Rifle Associaton és azt üzenték az orvosoknak, „maradjanak a saját sávjukon belül”, más szóval vagy „törődjenek a maguk dolgával” („stay in their lane”). 

A Buzzfeed ír arról, hogy sebészek és patológusok százai reagáltak ingerülten az NRA pökhendi üzenetér,e és a Twittert elárasztották a lövöldözéseket követően készült brutális és véres fotók #thisismylane hashtag alatt. A Buzzfeed megszólaltatott több érintett orvost, akik többnyire azt emelték ki, hogy a legnehezebb feladat nem is a gyerekek testéből eltávolítani a söréteket, sokkal inkább kiállni a hozzátartozók elé a halálesetek után. 

„Van fogalmatok róla, hány golyót húzok ki testekből egy héten? Ez nem egy sáv, ez egy kibaszott országút” - írta például egy Judy Melinek igazságügyi orvosszakértő. Többen osztották meg a tapasztalatukat arról, milyen érzés úgy levetni a vérben ázó műtéti ruhát, hogy percekkel később szülőkkel kell közölni a halálhírt: 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt